Προσπάθησε, αλλά δεν μπορούσε η Παναχαϊκή (video)

Παίζοντας χωρίς φόβο κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Παναχαϊκή παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ηττήθηκε με 3-1 στην Πάτρα από τους “πράσινους” στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και συγκεκριμένα της 1ης αγωνιστικής. 

Οι “κοκκινόμαυροι” του Σπύρου Μπαξεβάνου, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί παρά την διαφορά κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες και με την συμπαράσταση 4.500 και πλέον φιλάθλων τους πάλεψαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα όπως το κάνει διαχρονικά, παρά την ξαφνική και έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. 

Μόλις στο 6′ η Παναχαϊκή είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή του αγώνα. Ο Σιατραβάνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κυνηγόπουλος μέσα από την περιοχή έκανε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Διούδη σε εντυπωσιακή και δύσκολη απόκρουση με τα ακροδάχτυλα. 

Μία επίσης καλή στιγμή για την πατρινή ομάδα, ήρθε στο 18′. Ο Coll με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, άδειασε όποιον βρήκε μπροστά του και με όμορφη πάσα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Σιατραβάνη ο οποίος με σουτ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία, αλλά λίγα μέτρα πάνω από τα τα δοκάρια. 

Στο 27′ ήρθε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό. Η φάση ξεκινά με ένα μαρκάρισμα του Mollo στον Κυνηγόπουλο που ίσως να υπήρχε παράβαση, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε παίζεται και στην εξέλιξη του παιχνιδιού ο Μπουζούκης έπειτα από προσποίηση του Δώνη εντός περιοχής πλάσαρε για να ανοίξει το σκορ. 

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από κόρνερ, ο Μακέντα έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μωραΐτη και κατέληξε στα δίχτυα του Καπούταγλη για το 0-2.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Παναχαϊκή ξεκίνησε με μία σημαντική ευκαιρία. Ο Σιατραβάνης από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής πλάσαρε τον Διούδη ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά το γκολ ήρθε λίγο αργότερα. Στο 64′ ένας εξαιρετικός  συνδυασμός Πολίμου και Κυνηγόπουλου από τα δεξιά, έφερε τον δεύτερο εντός περιοχής, όπου έκανε την παράλληλα πάσα στον αμαρκάριστο Μωραΐτη που με κοντινό σουτ έκανε το 1-2. 

Ωστόσο η μείωση του σκορ δεν κράτησε για πολύ, καθώς λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 71′ ο Κουρμπέλης διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Επόμενος αγώνας για την Παναχαϊκή, την προσεχή Κυριακή (31/10) κόντρα στον Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα της Super League 2 στο γήπεδο της ομάδας στην Αγυιά. 

Συνθέσεις: 

Παναχαϊκή (Μπαξεβάνος): Καπούταγλης, Πολίμος, Ρουγκάλας, Τσελεπίδης, Σταμόπουλος, Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77’ Μαυριας), Coll (74’ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86’ Μασούρας), Μωραΐτης.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (74’ Περέα), Δώνης, Μπουζούκης (65’ Φάουστο), Κολοβός, Μολό, Μακέντα (79’ Σέχου).

Δείτε τα γκολ και τα highlights της αναμέτρησης: