Προτάσεις του ΠΣΑΚ για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ

Τις προτάσεις του εν όψει των εκλογών στην ΕΟΚ κατέθεσε ο ΠΣΑΚ. Οι προτάσεις αφορούν όλο το φάσμα, δηλαδή όλες τις κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ.

Μένει να φανεί εάν οι προτάσεις που κάνει ο ΠΣΑΚ θα γίνουν αποδεκτές από το προεδρείο που θα προκύψει προσεχώς. «Με μεγάλη αγωνία, περιμένουμε την απάντηση τους», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση από τον ΠΣΑΚ αναφέρει τα εξής:

«Όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ απασχολεί τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ο οποίος έστειλε επιστολές στους υποψήφιους προέδρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σε αυτές, αναφέρονται τα παρακάτω θέματα, τα οποία αποτελούν προτάσεις μας, με γνώμονα του καλό του Έλληνα καλαθοσφαιριστή και κατ’ επέκταση του ελληνικού μπάσκετ.

Με μεγάλη αγωνία, περιμένουμε την απάντηση τους.

ΘΕΜΑΤΑ:

  1. Άμεση επανεκκίνηση όλων των πρωταθλημάτων των Εθνικών κατηγοριών.
  1. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αθλητών της Α2, καθώς και των προστατευόμενων μελών τους.
  2. Οριστική κατάργηση των κοινοτικών στην Α2.
  3. Σε περίπτωση διάλυσης ή δήλωσης μη συμμετοχής μιας ομάδας στο πρωτάθλημα, να δίδεται η δυνατότητα στους αθλητές εντός 15νθημερου, να μετεγγράφονται σε σωματεία ίδιας κατηγορίας ή μεγαλύτερης, έως το τέλος του 1ου γύρου.
  4. Ενιαίο ιδιωτικό συμφωνητικό για τους αθλητές της Α2 κατηγορίας. Ως προϋπόθεση για την έκδοση δελτίου, θα είναι η επικύρωση του από ΕΟΚ-ΠΣΑΚ.
  5. Δυνατότητα μετεγγραφής 2 αθλητών μετά από αποδέσμευση τους ή λύση κοινή συναινέσει έως 31/12 εκάστου χρόνου ή την έναρξη του Β’ γύρου, όποτε αυτή καθοριστεί στις Α2, Β’ & Γ’ εθνικές κατηγορίες. Οι αθλητές που αποδεσμεύονται μετά από λύση κοινή συναινέσει, κατά τα ως άνω, θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε ομάδες της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας και μόνο σε διάστημα 10 εργάσιμων ημερών.
  6. Δυνατότητα μετεγγραφής 2 ελεύθερων αθλητών έως 31/12 στις Α2, Β’ & Γ’ εθνικές κατηγορίες.
  7. Σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας για μείωση των ξένων στην Α1, σε 4 αθλητές».