Προχωρούν οι εργασίες για νέο τάπητα στα Ροΐτικα

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στο γήπεδο Ροιτίκων για την τοποθέτηση του νέου πλαστικού τάπητα. Ήδη γίνονται χωματουργικές εργασίες που είναι απαραίτητες, ενώ υπάρχει μελέτη ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις τόσο στο κλειστό γυμναστήριο όσο και στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ ώστε να είναι ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στα Ροίτικα.

Ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής του Δήμου Πατρέων για το αθλητικό κέντρο των Ροιτίκων Αργύρης Φιλιππόπουλος τόνισε στην εφημερίδα “Νεολόγος”: «Οι εργασίες στο γήπεδο Ροιτίκων προχωράνε. Ο εργολάβος έχει ξεκινήσει τις χωματουργικές εργασίες .ώστε να διαμορφωθεί το έδαφος για να στρωθεί ο τάπητας. Θα υπάρξουν και κάποιες ακόμα βελτιώσεις όπως η αλλαγή στα σκέπαστρα αλλά στον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Βελτίωση θα υπάρξει και στο πάρκινγκ του αθλητικού κέντρου αλλά και στην κερκίδα. Έχει υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση αλλά θεωρώ ότι αρχές του 2022 θα είναι έτοιμο το γήπεδο για να παραχωρηθεί για αγώνες. Είναι ένα γήπεδο που τα έξοδα του τα έχει αναλάβει ο Δήμος και είναι το μοναδικό Δημοτικό γήπεδο στην περιοχή του πρώην Δήμου Παραλίας ως ακίνητη περιουσία. Έχει εγκριθεί προϋπολογισμός ποσού 350.000 ευρώ για την τοποθέτηση νέου τάπητα και την ανακατασκευή του γηπέδου και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο το γήπεδο ποδοσφαίρου».

“ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”

Όμως παρεμβάσεις θα γίνουν πολύ σύντομα και στους άλλους χώρους του αθλητικού κέντρου και όπως αποκάλυψε ο Αργύρης Φιλιππόπουλος «Θα αλλάξει όλο το αθλητικό κέντρο στα Ροίτικα και θα γίνει ένα στολίδι για την περιοχή. Υπάρχει μελέτη και για παρεμβάσεις και στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ ενώ βελτιώσεις θα υπάρξουν και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ αφού θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στα αποδυτήρια ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί 500 νέα καθίσματα στην εξέδρα του γηπέδου.

Η μελέτη για το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ περιλαμβάνει επισκευές στα αποδυτήρια, αλλαγές στις τουαλέτες, βελτίωση στην περίφραξη ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις και για τα παιδιά ΑΜΕΑ όπου απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές. Το αθλητικό κέντρο των Ροιτίκων έχει έκταση 23 στρέμματα και έχει τα περιθώρια να γίνουν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. Διαθέτει πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα που είναι πολύ σημαντικό ενώ προπονούνται 15 ομάδες μπάσκετ με 20 άτομα η καθεμία στην προπόνηση αλλά προπόνηση κάνουν και ακαδημίες. Εκτός από τον προϋπολογισμό των 350000 ευρώ για το ποδοσφαιρικό γήπεδο υπάρχει κονδύλι 50000 ευρώ για τις βελτιώσεις στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό, τις μπασκέτες ενώ θα τοποθετηθεί και καινούριος πίνακας. Θα είναι ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο μόλις ολοκληρωθούν όλες οι βελτιώσεις».