Πρωταθλήτρια η Δάφνη Πατρών και επιστροφή στην Β’ Κατηγορία

Ο στόχος επιτεύχθηκε για την Δάφνη Πατρών καθώς στην προχθεσινή αναμέτρηση κόντρα στην Νεάπολη Πατρών η ομάδα του κ. Δρακοπαναγιωτάκη ήρθε ισόπαλη 0-0, ένα αποτέλεσμα που ήταν άκρως ευνοϊκό καθώς η Δάφνη “έπαιζε” για δυο αποτελέσματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή στην Β κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά η Νεάπολη στην αναμέτρηση ήθελε μόνο την νίκη, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και πλέον στρέφει το βλέμμα της στην διαδικασία των μπαράζ με στόχο την πολυπόθητη άνοδο στην Β κατηγορία.

Η αναμέτρηση ήταν πολύ κομβική καθώς κρίνονταν ο τίτλος του πρωταθλητή με αποτέλεσμα το κίνητρο να είναι αρκετά μεγάλο και να μην δούμε ένα ωραίο παιχνίδι (από πλευράς θεάματος, καθώς σημειώθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες).

Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε στο 2′ με το σουτ του Μπινιέρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον τερματοφύλακα να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 18′ το σουτ του Νικόλα θα κοντράρει σε ποδοσφαιριστή της Δάφνης και η μπάλα θα καταλήξει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό δυνατό βολέ του Γιαννικόπουλου στην πλάτη τυς άμυνας ο Ηλιού θα βγει τετ α τετ αλλά θα νικηθεί από τον αντίπαλο πορτιέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νεάπολη ανέβασε την απόδοσή της καθώς ήταν η ομάδα που “καιγόταν” για την νίκη αλλα υστέρησε στην δημιουργία φάσεων καθώς δεν κατάφερε να γίνει άκρως αποτελεσματική εκτός από ένα σουτ του Νικόλα στο 62′ που μπλόκαρε σταθερά ο Γιαννικόπουλος.

Η μεγάλη ευκαιρία για να “τελειώσει” το ματς χάθηκε στο 89′ από την Δάφνη, ύστερα από την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μπινιέρη που έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι με το πλασέ του Σταμπολτά να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι

Στο 95′ και στις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης θα αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας της Νεάπολης καθώς προσπάθησε να αποσοβήσει το σουτ του Μπινιέρη με τα χέρια εκτός περιοχής,με τον κ Παπαδόπουλο να του δείχνει την κόκκινη κάρτα.

Για ακόμη ένα παιχνίδι η διαιτησία του κ. Παπαδόπουλου ήταν εξαιρετική χωρίς το παραμικρό λάθος ενώ κανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχαν ούτε οι βοηθοί του.

Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης ακολούθησαν έντονοι πανηγυρισμοί από τους ανθρώπους της Δάφνης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ εν συνεχεία έγινε η απονομή μεταλλίων από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελο Δανιήλ, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Αντώνης Παναγόπουλος αφιέρωσε το πρωτάθλημα και την κούπα στην γυναίκα του Μιχάλη Σταμπολτά,που έφυγε από την ζωή πριν από λίγους μήνες.

Συνθέσεις :

Δάφνη Πατρών (Γιάννης Δρακοπαναγιωτάκης) : Γιαννικόπουλος, Λιακόπουλος, Μαγνησαλής, Παρασκευάς (60′ Σπέντζος – 80′ Πετρακόπουλος), Ηλιού, Σταμπολτάς, Κατσαρέλιας (53′ Βαγγελάτος), Βέσσης, Μπινιέρης, Φωτείνης.

Νεάπολη (Δημήτρης Νικόλας) : Μπαρλάς, Μαραζιώτης (90′ Ρότσος), Κουτσοκώστας, Πανέτας-Φελούρης, Κωνσταντάτος, Πλέγας, Ζιώργας (87′ Στεφανόπουλος), Νικόλας, Κανελλόπουλος (79′ Κουτρόπουλος), Ανάγνου, Γκίλλης.

Επιμέλεια : Βύρωνας Ξυπολιάς