«Πρόβα» νοκ άουτ στο Tel Aviv για τον Προμηθέα

Έχοντας εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας για τη φάση των «16» του 7Days EuroCup, ο Προμηθέας Πάτρας δίνει απόψε στο Ισραήλ το τελευταίο του παιχνίδι για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, με αντίπαλο την Hapoel Tel Aviv.

Το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία, βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου του με ρεκόρ 11-6 και θέλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον «μαραθώνιο» της φάσης των ομίλων, τεστάροντας παράλληλα και την ετοιμότητά του, εν όψει του κρίσιμου Απριλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παιχτούν όλοι οι στόχοι των Πατρινών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την άλλη, οι Ισραηλινοί βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου με ρεκόρ 12-5 και θέλουν την νίκη, μαζί με ήττα της Turk Telekom, ώστε να «κλέψουν» την 2η θέση. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 5 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο Αντίπαλος

Hapoel Tel Aviv

Μια πάρα πολύ καλή σεζόν πραγματοποιεί ως τώρα η Hapoel Tel Aviv, καθώς βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της. Στο 7Days EuroCup έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας, παρά το γεγονός πως άργησε να βρει τα πατήματά της στη διοργάνωση, ενώ έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την καυτή έδρα της, με 7 νίκες σε 8 αναμετρήσεις. Ταυτόχρονα, εξαιρετική είναι η παρουσία των «ερυθρόλευκων» και στο εγχώριο πρωτάθλημα, εκεί που βρίσκονται στη 2η θέση με ρεκόρ 17-4, μόλις μία νίκη κάτω από την πανίσχυρη Maccabi Tel Aviv. Με τον Danny Franco στον πάγκο τους, οι Ισραηλινοί κατάφεραν σε πρώτο χρόνο να επιστρέψουν στον…ευρωπαϊκό χάρτη και να γίνουν ξανά υπολογίσιμη δύναμη, ενώ πλέον αναμένεται και αυτοί να πατήσουν το…γκάζι, ώστε να εκπληρώσουν τους στόχους που έθεσαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Player to watch

Ένας πρώην ΝΒΑer και παίκτης Ευρωλίγκας, ο Jordan McRae, αποτελεί το μεγάλο αστέρι στη φετινή Hapoel Tel Aviv. Ο 31χρονος forward πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή σεζόν, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην λαμπερή πορεία της ομάδας του. Καταγράφει κατά μέσο όρο 15,6 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ μέσο όρο, δείγμα της πολύπλευρης συνεισφοράς του σε όλες τις στατιστικές. Σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά εντός παιδιάς και σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια από τις βασικές απειλές για τον Προμηθέα στο σημερινό ματς. Άλλωστε, στη νίκη της Hapoel στον Α’ γύρο μέσα στην Πάτρα (83-100), ο McRae είχε σπάσει…τα κοντέρ, με 26 πόντους και 8 ασίστ.

Θέλει να πάρει το αίμα του πίσω

Μια φορά έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, στον αγώνα του πρώτου γύρου, με τους Ισραηλινούς να παίρνουν μια εύκολη νίκη μέσα στην Πάτρα (83-100). Αυτή ήταν και η τελευταία εντός έδρας ήττα του Προμηθέα στην Ευρώπη φέτος, καθώς ακολούθησαν τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες για τους Πατρινούς.