“Πρόβα τζενεράλε” πριν τον τελικό για τον Προμηθέα

Πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη 28/4 (20:00) η «αυλαία» στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Basket League, με τον Προμηθέα να παίζει στο «Ιβανώφειο» με αντίπαλο τον Ηρακλή, σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν έχει κάποια βαθμολογική σημασία για το πατρινό συγκρότημα, καθώς η ομάδα του Μάκη Γιατρά έχει ήδη καταλάβει την 3η θέση στην τελική κατάταξη.

Το κίνητρο για τον Προμηθέα είναι, πέρα από το γόητρο, το να δοκιμάσει κάποια πράγματα ενόψει της έναρξης των πλέι-οφ του πρωταθλήματος και φυσικά ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στις 9 Μαΐου, αλλά και να διατηρήσει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες.

«Είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Στόχος μας είναι να μείνουμε υγιείς για τους αγώνες των πλέι-οφ του πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου», ανέφερε ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, ο οποίος μάλλον δεν θα ρισκάρει την συμμετοχή του προερχόμενου από τραυματισμό Μιχάλη Λούντζη, στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Διαθέσιμοι θα είναι, πάντως, οι Γιαννόπουλος, Γιάννης και Δημήτρης Αγραβάνης, Μπαζίνας, Κουρουπάκης, Βασιλείου, Τανούλης, Χριστοδούλου, Τζέριαν και Τζεράι Γκραντ, Φορντ και Αγκμπελίζ. Να αναφέρουμε ότι ο Ηρακλής προέρχεται από 4 διαδοχικές ήττες και το ρεκόρ στην έδρα του είναι 4-6, ενώ ο Προμηθέας νίκησε στα 8 από τα τελευταία 10 παιχνίδια του κι έχει μακριά από την Πάτρα ρεκόρ 5-5. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά και διαδικτυακά από το ERTflix(ERTsports3) και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από τον Ηρακλή στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και τον νίκησε με 85-61 στο «Δ.Τόφαλος», με κορυφαίους τους Ίαν Μίλερ (21π, 5ασ, 9κ.φ., 8λ.) και Τζέριαν Γκραντ (16π, 7ασ.). Για τους «κυανόλευκους» είχαν προσπαθήσει περισσότερο ο Βασίλης Καββαδάς (11π, 14ρ.) και ο Ουίλ Χάτσερ (11π, 8κ.φ.).

Στην περσινή σεζόν, την πρώτη στην οποία οι δύο ομάδες συνυπήρξαν στην κατηγορία, έγινε μόνο ένα παιχνίδι για την 11η αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη. Ο Προμηθέας είχε επικρατήσει του Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 72-70, με ένα καλάθι του Δημήτρη Κατσίβελη στα 54” πριν το τέλος (Ολιβιέρ Χάνλαν 21π, 5ρ, 3ασ, 3κλ, Θόδωρος Ζάρας 14π, 4/5τρ – Δημήτρης Αγραβάνης 18π, 7ρ, Οκτάβιους Έλις 12π, 9ρ.).