Πρόεδροι παραδίδουν τα δελτία στην ΕΠΟ!

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 φρόντισε να περιγράψει με γλαφυρό τρόπο το οριακό του πράγματος αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της μείωσης των εσόδων από τα τηλεοπτικά για τις ομάδες της Football League…

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής ξεκαθάρισε πως οι ομάδες της τρίτης κατηγορίας «ζορίζονται» οικονομικά μετά την πρόταση της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται μάλιστα ακόμα και η αποχώρηση τους από το πρωτάθλημα, σε κάποιες περιπτώσεις!

Ενώ στάθηκε στην ανάγκη επέμβασης της ΕΠΟ για να λυθεί το ζήτημα και ευχήθηκε στο αυριανό Δ.Σ. αλλά και από την πλευρά της Κυβέρνησης να πρυτανεύσει η λογική και να παρθεί μια συνολικά σωστή απόφαση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στον Κυριάκο Θωμαϊδη και την εκπομπή «Εφεση της Τρίτης»:

«Είχαμε κάποιες συζητήσεις με την προηγούμενη διοίκηση και τον κύριο Δρόσο, ανταλλάξαμε επιστολές, είχαμε κάνεις συζητήσεις με αρκετές ομάδες. Είχαμε πει να γίνει μια λελογισμένη μείωση να αρχίσει το πρωτάθλημα. Τώρα ήρθε ένα χαρτί που λέει 60% μείωση. Είναι άδικο αυτό που γίνεται με αυτή την κατηγορία.

Πέρυσι οι ομάδες μπήκαν σε μια αναδιάρθρωση και ρίξαμε χρήματα με σκοπό να έρθει αυτό το συμβόλαιο, που ήταν αρχικά πενταετίας, μετά μετατράπηκε σε τριετίας, αλλά τελικά έγινε για ένα χρόνο. Μετά κόπων και βασάνων προχώρησε αυτή η αναδιάρθρωση, μετά ήρθε η μείωση. Είχαμε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την διοίκηση, αλλά έφτασε η μείωση στο 60%. Οι ομάδες ενημερώθηκαν άμεσα, γιατί με τις επενδύσεις που έχουν κάνει και τα λεφτά που έχουν ρίξει το τελευταίο τρίμηνο είναι δύσκολο να προχωρήσει η κατάσταση.

Ο κύριος Γραμμένος έχει ενημερωθεί και τώρα και νωρίτερα ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Το πρόβλημα ήρθε τώρα, η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει θέση. Το κατανόησε και περιμένουμε να γίνουν κάποια τηλέφωνα για να στηριχθούν οι ομάδες. Είναι άδικο αυτό που έγινε. Ας μην έκαναν την αναδιάρθρωση, αν δεν μπορούσαν. Στο τραπέζι έκατσαν η Κυβέρνηση, η Super League κι εμείς τελευταίοι. Πέρυσι οι ομάδες της Super League 1 τα πήραν, εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ.

Έχουμε προέδρους που σκέφτονται μέχρι και να παραδώσουν τα δελτία στην ΕΠΟ. Προέδρους από μεγάλες, ιστορικές ομάδες, από την επαρχία. Θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά οι ομάδες αποφασίζουν εγώ απλά στηρίζω τις επιλογές τους. Όταν τους τάζεις ότι θα πάρουν κάποια λεφτά και δεν τους τα δίνεις, τότες πως θα γίνει; Και στην πρώτη επαφή που είχαμε κάνει είχαμε πει 35% στην Super League και 65% σε εμάς και δεν έγινε τίποτα. Κάποιες ομάδες είχαν βάλει στα έσοδα τα εγγυημένα τηλεοπτικά και τώρα δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κάποιες ομάδες να κινηθούν νομικά εναντίον της ΕΡΤ. Ήδη από ότι ξέρω θα το κάνει ο Απόλλωνας Σμύρνης, που έχει συμβόλαιο».