Πρόκριση με ανατροπή για την Αναγέννηση Πατρών

Την πρόκριση για την β΄ φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών πανηγύρισε η Αναγέννηση Πατρών, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο του Πυρσού με σκορ 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο μεσοεπιθετικός Θοδωρής Καραχάλιος, καθώς σημείωσε χατ τρικ και οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Η ομάδα του Χρήστου Δελδήμου καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πανηγυρίσει την 3η φετινή νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (2/2 στο πρωτάθλημα). Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Πυρσού στάθηκε εξαιρετικά, προσπάθησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ έχει και κάποια παράπονα για την διαιτησία του κ.Βαβαρούτα.

Αρχικά με την πρώτη φάση του παιχνιδιού είχαμε και γκολ και αυτό ήταν από πλευράς του Πυρσού, καθώς στο 23′ ο Γκότσης είδε τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης εκτός εστίας και από μακρινή απόσταση κατάφερε να τον “κρεμάσει” και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Αναγέννηση έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα όταν ο Γκοτσόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Αχυριάτης αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 44′ η Αναγέννηση κέρδισε πέναλτι καθώς το στο του Ζαφειρόπουλου σταμάτησε στο χέρι του Αλεξόπουλου με τον διαιτητή να καταλογίζει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καραχάλιος για το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 48′ ο Αλεξόπουλος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Φραντζή με τον διαιτητή να καταλογίζει ξανά το σημείο του πέναλτι. Σε μια φάση όπου οι άνθρωποι του Πυρσού διαμαρτύρονται για την μη τήρηση του fair play, καθώς υπήρχε ποδοσφαιριστής της ομάδας του πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Καραχάλιος για να το κάνει την ολική ανατροπή και το 1-2. Είκοσι λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού οι άνθρωποι του Πυρσού φωνάζουν για την ανατροπή του Χαλιλόπουλου από τον Καραμπούλα με τον διαιτητή να μην συγκινείται από την πτώση του ποδοσφαιριστή του Πυρσού και να συνεχίζει το παιχνίδι.

Στο 80′ ο Γκοτσόπουλος έκανε το σουτ εντός περιοχής η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι εν συνεχεία ο Ορφανίδης έκανε το γύρισμα και ο Καραχάλιος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3 (χατ τρικ). Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης το φάουλ του Γκότση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μαρουλά σταμάτησε και αυτή στο δοκάρι.

Συνθέσεις:

ΠΥΡΣΟΣ (Νίκος Αθανασακόπουλος): Παντζόγλου, Ακτύπης (23′ λ.τ. Π.Μαχμούντ), Καραβούλιας, Αλεξόπουλος, Μαρουλάς, Γεωρ.Σκούτας, Κ.Μαχμούντ (52′ λ.τ. Δριμάλας), Χαλιλόπουλος, Αγγ.Σκούτας, Γκότσης, Φράγκος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Χρήστος Δελδήμος): Καραμπούλας, Ωρολογάς, Κοτσανόπουλος, Ζαφειρόπουλος (81′ Γεράρδης), Μπέζας, Ρόντος, Παντιώρας (46′ Ρόδης), Αχυριάτης (32′ Φραντζής), Διαμαντόπουλος (46′ Ορφανίδης), Καραχάλιος (87′ Ζαχαρόπουλος), Γκοτσόπουλος.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς