Πρώτη δόση σήμερα, τα βλέμματα στα Χανιά

Πηγή: athlitiko.gr

Η πρώτη δόση της 18ης αγωνιστικής της Super League 2 μεταφέρει το ενδιαφέρον της ημέρας στην Κρήτη και την Ξάνθη. Με τον αγώνα των Χανίων να είναι αποφασιστικός για τη μάχη της εισόδου στα play off.

Ξάνθη – ΑΕ Καραϊσκάκης

Την ευκαιρία να περάσει δεύτερη στη βαθμολογία, έστω για ένα εικοσιτετράωρο έχει η Ξάνθη, εφόσον καταφέρει να νικήσει την ΑΕ Καραϊσκάκης. Επτά παιχνίδια αήττητη με το Μπάμπη Τεννέ στο τιμόνι της, η ομάδα που μέχρι πέρσι έπαιζε στη Super League, φαίνεται ότι έχει βρει τη συνταγή κυρίως στην άμυνα. Δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, ενώ στα επτά που δεν έχασε, έχει δεχτεί μόλις ένα, αυτό από τον κάποτε παίκτη της, Βαγγέλη Πλατέλλα.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης έκανε δύο θετικά αποτελέσματα, με εντυπωσιακότερο τη νίκη στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη, αλλά ήλθε η ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας να την φρενάρει και πάλι. Με την 10η ήττα στο πρωτάθλημα η ομάδα της Άρτας πλέον θα προσπαθήσει τουλάχιστον να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις. Στο πρώτο γύρω και το μοναδικό παιχνίδι στην ιστορία τους, η Ξάνθη επικράτησε δύσκολα στην Άρτα, χάρη σε ένα γκολ με πέναλτι του Έμπερτ στο 78’.

Εργοτέλης – Τρίκαλα

Παρά τις τέσσερις διαδοχικές ήττες, ο Εργοτέλης όχι μόνο παραμένει σταθερός στην εξάδα, αλλά είναι και σε απόσταση, που μπορεί να του δίνει ελπίδες για θέση ανόδου. Βέβαια θα πρέπει να γίνει ο Εργοτέλης του Φεβρουαρίου και των αρχών Μαρτίου.

Πριν από τις τέσσερις ήττες του είχε έξι νίκες σε επτά παιχνίδια. Ο Εργοτέλης έχει μια μόλις ισοπαλία, αυτή στα Τρίκαλα στον πρώτο γύρο. Εκείνο το 0-0 στις 10 Φεβρουαρίου ήταν το ξεκίνημα της κακής πορείας των Τρικάλων. Η ομάδα της Θεσσαλίας δεν έχει νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια, αφού είχε τρεις στα έξι πρώτα. Άμεσος στόχος των Τρικάλων είναι να αποφύγουν τουλάχιστον τις δύο τελευταίες θέσεις.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες την περασμένη σεζόν στους «32» του Κυπέλλου και προκρίθηκαν τα Τρίκαλα με δύο νίκες 3-2 εντός και 1-0 εκτός. Αλλά στο τελευταίο τους παιχνίδι στο Ηράκλειο, στις 17 Νοεμβρίου 2018 ο Εργοτέλης επικράτησε με 3-0 (37’ πέναλτι Κοζορώνης, 53’ σουτ Μπουτσάκης, 76’ σουτ Ιατρούδης).

ΠΑΕ Χανιά – Διαγόρας Ρόδου

Καθοριστικό για τη σύνθεση της εξάδας των play off είναι το παιχνίδι που γίνεται στα Περιβόλια των Χανίων. Μόλις πριν από τέσσερις αγωνιστικές η ΠΑΕ Χανιά ήταν έξι θέσεις και 11 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο στη βαθμολογία Διαγόρα.

Ωστόσο οι τέσσερις διαδοχικές ήττες του Διαγόρα έφεραν την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μια θέση και ένα βαθμό πίσω του. Και αυτό γιατί τα Χανιά στο ίδιο διάστημα έκαναν τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Βέβαια η ανάκαμψη ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου, με την ΠΑΕ Χανιά να έχει 14 βαθμούς στα επτά τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε 11 στα 10 πρώτα! Όπλο η άμυνα, αφού επιθετικά μόλις στο τελευταίο παιχνίδι κατάφερε να πετύχει δύο γκολ!

Έτσι αν η ΠΑΕ Χανιά κερδίσει το παιχνίδι θα ξεπεράσει τον Διαγόρα, που θα πρέπει να ανησυχεί και για τη θέση του στην εξάδα. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο μια ομάδα να κάνει πέντε διαδοχικές νίκες και αμέσως μετά να υφίσταται τέσσερις διαδοχικές ήττες!

Στον πρώτο γύρο στη Ρόδο οι δύο ομάδες ήλθαν ισόπαλες, με το Διαγόρα να ανοίγει το σκορ στο 50’ με σουτ του Μπαστακού, αλλά την ΠΑΕ Χανιά να ισοφαρίζει στο 85’ με σουτ του Μασένα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

14:45 Εργοτέλης – Τρίκαλα (ΕΡΤ3)

14:45 Ξάνθη – Καραϊσκάκης (ERTSPORTS)

14:45 Χανιά – Διαγόρας (ERTSPORTS 2)