Πρώτη και αήττητη η Εθνική Προπαίδων, βασικός ο Μαρκόπουλος!

Η Εθνική Προπαίδων επικράτησε 5-4 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) της οικοδέσποινας Φινλανδίας στο Eerikilla Sports Centre και κατέκτησε την πρώτη θέση στο αναπτυξιακό τουρνουά U16 της UEFA.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά (πριν την σημερινή αναμέτρηση, είχαν προηγηθεί οι νίκες 4-0 με την Ουαλία και 3-0 με την Ουγγαρία) και μάλιστα δέχτηκε μόλις ένα γκολ σε τρεις αναμετρήσεις, έχοντας βασικό σε όλες της αναμετρήσεις της τον πατρινό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Σωτήρη Μαρκόπουλο.

Το γκολ για την Εθνική Ομάδα σημείωσε στο 50ό λεπτό ο Ντούνγκα που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Κωστούλα στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην Εθνική Ομάδα. Στην διαδικασία των πέναλτι σκόραραν οι: Μύθου, Ντούνγκα, Ελευθεριάδης, Μπόκος και Κοσίδης.

Η σύνθεση της Εθνικής: Kακαδιάρης, Κοσίδης, Τσιουγγάρης (61′ Μπαταούλας), Μαρκόπουλος (61′ Χριστόπουλος), Σουλιανάκου (89′ Κτενάς), Ελευθεριάδης, Ζέκα (44′ Ντάνι), Παπανικόπουλος (46′ Τσίτσιλας), Κολοκοτρώνης (46′ Μύθου), Δαρβίρας (16′ Ντούνγκα), Κωστούλας (76′ Μπόκος).

Η τελική βαθμολογία του αναπτυξιακού του τουρνουά U16 της UEFA:

Ελλάδα 8

Φινλανδία 7

Ουγγαρία 3

Ουαλία 0