Πρώτη νίκη στον όμιλο για την Εθνική γυναικών, 3-2 το Καζακστάν

Η Εθνική ομάδα των γυναικών της Ελλάδας πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ επικρατώντας με 3-2 του Καζακστάν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Η Σπυριδωνίδου στο 7′ άνοιξε το σκορ για την εθνική μας ομάδα, για να ισοφαρίσει στο 19′ η Μπορτνίκοβα. Στις καθυστερήσεις όμως του πρώτου μέρους η Εθνική χάρη σε αυτογκόλ της Αϊτίμοβα έκανε το 2-1. Στο δεύτερο μέρος με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα η Σπυριδωνίδου έκανε το 3-1 στο 72′, ενώ το τελικό αποτέλεσμα (3-2) διαμόρφωσε η Κιργκιζμπάεβα στο 81′.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα τέρματα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση πιέζοντας την αντίπαλη ομάδα.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Γιώργος Κυριαζής): Βλασιάδου, Μήτκου (82′ Γεωργίου), Γκάτσου, Κακαμπούκη (73′ Καλδαρίδου), Σιδηρά, Μάρκου, Σαρρή, Σπυριδωνίδου (73′ Πούλιου), Γιαννακά, Μωραΐτου (82′ Στράντζαλη), Χαμαλίδου (61′ Παλαμά)

Καζακστάν (Καλογιάν Πέτκοφ): Σαρατόβτσεβα, Μιασνίκοβα, Αϊτίμοβα, Ντεμίντοβα, Βλάσοβα (46′ Ζουμαμπάγιεβνα), Μπούροβα (74′ Τουρλιμπέκοβα), Ζανατάγιεβα, Κιργκιζμπάεβα, Νουρούσεβα, Μπορτνίκοβα, Καϊρουλίνα

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Ελλάδα – Καζακστάν 3-2
Εσθονία – Ουαλία 0-1
Σλοβενία – Γαλλία (22:00)

Η βαθμολογία

Ουαλία 6
Γαλλία 3
Σλοβενία 3
Ελλάδα 3
Εσθονία 0
Καζακστάν 0

Η επόμενη αγωνιστική (22/10)

Γαλλία – Εσθονία

Καζακστάν – Ελλάδα

Σλοβενία – Ουαλία