Πρώτη παγκοσμίως σε οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές η Ελλάδα

Ακόμα μια αρνητική πρωτιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από τα 3.000.000 δολάρια του FIFA FUND, το 1.366.663 ευρώ θα μοιραστεί στα μέλη του ΠΣΑΠΠ, τα οποία απώλεσαν το εισόδημά τους από ΠΑΕ!

Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα ποσά, που μοίρασε η FIFA για τη δεύτερη φάση του FIFA FUND (το Ταμείο Προστασίας Παικτών που δημιούργησε η FIFPro σε συνεργασία με τη FIFA).

Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών-Ποδοσφαιριστριών:

Σε σύνολο 140 εγκεκριμένων αιτήσεων παγκοσμίως οι 58 προέρχονται από τον ΠΣΑΠΠ και αφορούν ποδοσφαιριστές μέλη μας που οι ομάδες τους υποβιβάστηκαν ή δε δήλωσαν συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της σεζόν 2020-2021. Συγκεκριμένα στα μέλη μας θα μοιραστεί το ποσό των 1.366.663 $$ από τα συνολικά 3.000.000 του ταμείου, ποσό που καλύπτει από το 60% ως και το 100% των οφειλών που υπήρχαν από τις ομάδες σε κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Υπό αυτές τις συνθήκες η παγκόσμια αρνητική πρωτιά της Ελλάδας σε οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές αποτυπώνεται περίτρανα για ακόμη μία φορά και μέσω των αριθμών. Περιττό να θυμίσουμε την «πρωτιά» που κατέλαβε η χώρα μας και στην 1η φάση του FIFA FUND, ενώ φαντάζει αυτονόητη και μάλλον τυπική η πρόβλεψη ότι όσο οι αρμόδιοι φορείς κάθονται με σταυρωμένα χέρια και δεν προβαίνουν σε ουσιαστικές λύσεις για την προστασία των πραγματικών πρωταγωνιστών του αθλήματος, τόσο οι αντίστοιχες «πρωτιές» θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια ακόμη
.

Ελλάδα: Πρώτη παγκοσμίως σε οφειλές προς ποδοσφαιριστές!

Ελλάδα: Πρώτη παγκοσμίως σε οφειλές προς ποδοσφαιριστές!