Πρώτη φιλική νίκη (1-0) για την Παναχαϊκή

Την πρώτη της νίκη στα φιλικά προετοιμασίας πήρε πριν λίγο η Παναχαϊκή, καθώς επικράτησε με το «φτωχό» 1-0 της Μυκόνου της Γ΄ Εθνικής, στο προτελευταίο της τεστ προετοιμασίας στο Καρπενήσι, με τους νησιώτες να έχουν δοκάρι και χαμένο πέναλτι, σε ένα ματς που διήρκεσε 70 λεπτά (35 λεπτό το ημίχρονο).

Στο Καρπενήσι τα φιλικά παιχνίδια θα ολοκληρωθούν την προσεχή Τετάρτη με αντίπαλο την Προοδευτική και η Παναχαϊκή θα επιστρέψει στην Πάτρα την Πέμπτη 25 Αυγούστου. Την Κυριακή 28 Αυγούστου, τρεις μέρες μετά την επιστροφή από το Καρπενήσι θα δώσει φιλικό παιχνίδι στην Αγυιά με αντίπαλο το Πάτραι.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η πρώτη καλή στιγμή για την Παναχαϊκή ήρθε στο 4ο λεπτό. Ύστερα από σέντρα του Τοπάλ από τα δεξιά, πλασέ μέσα από την περιοχή από τον Ζυγκερίδη έδιωξε ο τερματοφύλακας της Μυκόνου σωτήρια. Στο 28ο λεπτό ήρθε το γκολ για την Παναχαϊκή! Εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής του Ατίλιο Λιμάτσι η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας της Μυκόνου για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα είχαμε δοκάρι για τη Μύκονο, ύστερα από το δυνατό σουτ του Μουρίκη έξω από την περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Θεοδωράκη. Στο 38΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους νησιώτες, αλλά ο Θεοδωράκης “έπεσε” σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε πέναλτι του Πινέιρο. Την παράβαση είχε κάνει ο Κωνσταντακόπουλος, με το Θεοδωρακή να «διορθώνει» το λάθος του.

Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 47’ φάση διαρκείας για την ομάδα της Πάτρας, όμως ο Τριμμάτης δε μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Στο 55ο λεπτό καλό σουτ του Κέρι έξω από την περιοχή η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, παράλληλα στο ίδιο λεπτό ο Μικές μπήκε στη θέση του Θεοδωράκη.

Δύο λεπτά αργότερα καλός συνδυασμός Κέρι και Τριμμάτη, σουτ του πρώτου η μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Στο 61ο λεπτό ο Ν. Καρακλάιτς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Χαντί. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα της Πάτρας να παίρνει τη πρώτη της νίκη.

Η αρχική σύνθεση: Θεοδωράκης, Τοπάλ, Σμίλτος, Αγκαράι, Στασινόπουλος, Τσιάρας, Λινάρδος, Παπαχρονόπουλος, Μακρής, Λιμάτσι, Ζυγκερίδης. Στο β΄ μέρος συνέχισαν οι Στασινόπουλος, Τοπάλ, Αγκαράι, Θεοδωράκης. Στο ματς μπήκαν οι Κωνσταντακόπουλος, Ν. Καρακλάιτς, Κέρι, Μπουρλάκης, Σίλβα, Μαστραντωνάκης, Τριμμάτης, Μικές, Χαντί.