Πρώτο βήμα για την επανέναρξη το “πράσινο φως” για τις προπονήσεις

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την εξειδίκευση των μέτρων, για τη σταδιακή άρση των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα.

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για την περίπτωση των αθλητών της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου, θα επιτραπεί από την προσεχή Τρίτη 5 Μαΐου  η προπόνηση ομάδων ποδοσφαίρου των ΠΑΕ, μελών της SL1, σε αυστηρώς ολιγομελή τμήματα 6-8 αθλητών, σε ανοιχτά γήπεδα, με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού:

“Ψηφίσαμε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στις διοργανώτριες αρχές να αποφασίσουν αν θα διακόψουν τα πρωταθλήματα τους ή αν θα τα ολοκληρώσουν σε επόμενο χρόνο μέσα στο καλοκαίρι και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Για τις περιπτώση της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρουθα επιτραπεί από την προσεχή Τρίτη 5 Μαΐου,η προπόνηση ομάδων ποδοσφαίρου των ΠΑΕ, μελών της SL1,σε αυστηρώς ολιγομελή τμήματα 6-8 αθλητών,πάντοτε σε ανοιχτά γήπεδα,με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, βασισμένα και στα διεθνή δεδομένα.

Η προπόνηση θα αφορά ΑΥΣΤΗΡΑστην επαναφορά της φυσικής κατάστασης των αθλητών,στην ενδυνάμωση καιστη βελτίωση ατομικής τεχνικής.Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις των διοργανωτών στα άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) προκειμένου να εξεταστεί και γι’ αυτά η δυνατότητα ατομικών προπονήσεων σε μεταγενέστερο χρόνο“.