ΠΣΑΚ: Zητά την εκκίνηση των προπονήσεων όλων των Εθνικών Κατηγοριών από 1η Ιανουαρίου, καλύπτοντας τα έξοδα των τεστ

Ο ΠΣΑΚ συνεχίζει να ζητάει μία λύση από την Πολιτεία, αφού τα ερασιτεχνικά σωματεία, μεταξύ όλων και της Αχαΐας, παραμένουν στον «πάγο» λόγω του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος των Παικτών ενημέρωσε ότι ζήτησε με νέα επιστολή που έστειλε προς όλους τους αρμόδιους φορείς να επιτραπούν σε πρώτη φάση οι προπονήσεις για τις ομάδες όλων των Εθνικών Κατηγοριών, καλύπτωντας τα Rapid Tests τους δύο πρώτους μήνες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Αγαπητέ πρόεδρε,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως ο ΠΣΑΚ αναλαμβάνει μια σπουδαία πρωτοβουλία, προκειμένου οι αθλητές από την Α2 κατηγορία και τη Β’ και Γ’ εθνική, να επιστρέψουν άμεσα στις προπονήσεις.

Για αρχή είναι διατεθειμένος να καλύψει για 2 μήνες όλα τα έξοδα των Rapid Tests, αρχής γενομένης για 15 παίκτες ανά ομάδα της Α2 κατηγορίας και να μπουν στα γήπεδα την 1η Ιανουαρίου.

Θεωρούμε πως βήμα βήμα, οι επιθυμίες μας θα γίνουν πραγματικότητα και η μια κατηγορία θα συμπαρασύρει την άλλη, ώστε να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες και να βοηθήσουμε και σε αυτό.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, δε ζούμε σε άλλον κόσμο, όμως, είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε όλα τα μέτρα. Δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης, αλλά και ο κίνδυνος τραυματισμών είναι ορατός για όλους τους αθλητές.

Ο ΠΣΑΚ θα καλύψει τα έξοδα των ομάδων που αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το κόστος και ευελπιστεί ότι σε 2 μήνες θα έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα ή θα βρεθούν σύμμαχοι σε αυτοί τη μεγάλη προσπάθεια.

Είμαστε σίγουροι πως θα απαντήσετε θετικά και αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την τοποθέτησή σας».