Πως αποφάσισε η ΕΠΣ Μακεδονίας να πράξει στα πρωταθλήματα της

Διαβάστε παρακάτω με τι κριτήρια αποφάσισε η ΕΠΣ Μακεδονίας για τον προβιβασμό και υποβιβασμό των ομάδων στα πρωταθλήματα της.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας, αναλογιζόμενη τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα σωματεία της μέχρι την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων 2019/2020και αξιολογώντας τις αγωνιστικές τους επιδόσεις ανά όμιλο και κατηγορία, αποφάσισε ομόφωνα για τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων, με κριτήριο την αγωνιστική τους παρουσία σε κάθε όμιλο ξεχωριστά και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν διαφορά έξι βαθμών (δύο νίκες) από το σωματείο που θα ανέρχονταν κατηγορία (πέραν της ομάδας που ήταν πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα) ή που κινδύνευε με υποβιβασμό.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλα τα μέλη του και στα σωματεία της που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και απέστειλαν τις προτάσεις τους, οι οποίες εξετάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, προς όφελος τόσο των ερασιτεχνικών σωματείων, όσο και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΣΜ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, κατατέθηκαν δύο προτάσεις. Η πρώτη πρόταση θα οδηγούσε σε οριζόντια άνοδο ή υποβιβασμό των ομάδων, ανά όμιλο και κατηγορία. Στη δεύτερη πρόταση θα εξεταζόταν ξεχωριστά κάθε όμιλος ανά κατηγορία, σύμφωνα με τη βαθμολογική διαφορά μεταξύ των ομάδων που διεκδικούσαν την άνοδο και αυτών που προσπαθούσαν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.Ομόφωνα τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν ότι η δεύτερη πρόταση είναι πιο δίκαιη.

Συγκεκριμένα, από τον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας ανέρχονται στην Α1 οι ομάδες Αχιλλέας Τριανδρίας και Δόξα Πενταλόφου, καθώς ο Αστέρας Αμπελοκήπων απείχε οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη ομάδα και δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα, επειδή η τελευταία ομάδα είχε λιγότερους από έξι βαθμούς από την προτελευταία ομάδα.

Από το 2ο όμιλο της Α’ ανέρχονται στην Α1 οι ομάδες Κεραυνός Ωραιοκάστρου και Θύελλα Περιστερώνα, καθώς η ΑΕ Φιλύρου απείχε από τη δεύτερη ομάδα οκτώ βαθμούς και υποβιβάζεται στη Β’ ο Απόλλων Ζαγκλιβερίου που παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα.

Από τον 3ο όμιλο της Α’ προβιβάζονται στην Α1 oι ομάδες Αναγέννηση Επανομής, Αετός Βασιλικών και Μαραθώνας, επειδή ο Ορφέας Σουρωτής απείχε 14 βαθμούς από τη δεύτερη ομάδα και 13 βαθμούς από την τρίτη. Υποβιβάζεται στη Β’ κατηγορία ο Αριστοτέλης που είχε οκτώ βαθμούς λιγότερους από την ΑΕ Κρήνης.

Με το ίδιο σκεπτικό ανέρχονται από τον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας οι ομάδες Εθνικός Μαλγάρων, ΠΟ Ξηροκρήνης, Ομόνοια Σταυρούπολης, Αξιός Ανατολικού και ΓΣ Ηλιούπολης, ενώ υποβιβάζεται η ομάδα Σταυραετός Ευξεινούπολης, η οποία αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

Από το 2ο όμιλο ανέρχονται οι ομάδες Ακρίτες Συκεών, Σμυρναϊκός Βαθυλάκου και ΑΕ Αμπελοκήπων, ενώ υποβιβάζεται η Αστραπή Νεάπολης.

Από τον 3ο όμιλο ανέρχονται οι ομάδες Νίκη Ευκαρπίας, Ακαδ. Γ. Κούδας και Ακαδ. Ποδ. Νεάπολης, ενώ υποβιβάζεται ο Μακεδών Ευόσμου.

Από τον 4ο όμιλο ανέρχονται οι ομάδες Δόξα Ασσήρου, Νέστωρ Οσσας, Δόξα Γερακαρούς και Αρης Καβαλαρίου, ενώ δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Από τον 5ο όμιλο ανέρχονται στην Α΄ κατηγορία οι ομάδες ΑΕ Φαλήρου, Κισσός Χορτιάτη, ΑΕ Πυλαίας, Ατρόμητος Τριαδίου και ΠΑΟ Διοικητηρίου, ενώ δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Από τον 6ο όμιλο ανέρχονται στην Α΄κατηγορία οι ομάδες Απόλλων Κ. Σχολαρίου, Δόξα Τριλόφου, Μέντεκας Καλαμαριάς και Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη, ενώ υποβιβάζεται η ομάδα Ελπίδες Φοίνικα 2011.

Από τη Γ’ κατηγορία ανέρχονται στη Β’ οι ομάδες Δάφνη Ακροποτάμου, Δόξα Αδένδρου, Ελπίδες Αμπελοκήπων, Ακαδ. Ζ. Ζάχου, Διγενής Μονολόφου (1ος όμιλος), Ελπίδες Συκεών, ΑΟ Θράκης, ΑΟ Σούτερς, Χαρ. Επαμεινώνδας (2ος), ΑΣ Ηρακλής 2015, Ιταλική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης, Μ. Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης (3ος), Ρουβίκωνας, Αναγέννηση Καλοχωρίου, Μ. Αλέξανδρος Πέντε Βρυσών, ΄Ενωση Συκεών και Δόξα Περιβολακίου (4ος όμιλος)

Στην επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα εξετάσει την Α1 κατηγορία.