Π. Κονιτσιώτη: «Η FIFA είχε δικαιώσει ποδοσφαιριστή και εμείς προσφύγαμε στην ΕΠΟ»

Η γνωστή νομικός, Πέννυ Κονιτσιώτη, μίλησε για τη δικαίωση της ΠΑΕ Άρης στο CAS για την υπόθεση Ίμπε αλλά και για τη συνέχεια. Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

«Είναι μία πρώτη ανάγνωση που δικαιώνει τα επιχειρήματα της ΠΑΕ Άρης, που σύμφωνα με το Εθνικό δίκαιο χωρίζεται το νομικό πρόσωπο της παλιάς με την νέα ΠΑΕ όταν υπάρχει υποβιβασμός.

Έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν αντίστοιχη περίπτωση. Η FIFA είχε δικαιώσει τον ποδοσφαιριστή και εμείς προσφύγαμε στην ΕΠΟ. Τότε για πρώτη φορά αποφασίστηκε ότι υπάρχει ο διαχωρισμός. Πλέον το διαπιστώνουμε αυτό και στο διεθνές επίπεδο. Βλέπουμε ότι υπάρχει διεθνής απόφαση ενός Ανώτατου δικαστηρίου. Το CAS είναι ένα Ανώτατο δικαστήριο που οι αποφάσεις και οι αιτιολογίες που έχουν ένα πολύ υψηλό νομικό επίπεδο».

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές των Κοτσαρίδη και Κύργια στο διαιτητικό!

Οι προσφυγές των πρώην παικτών του Άρη, Κοτσαρίδη και Κύργια, που διεκδικούσαν χρήματα από την παλιά ΠΑΕ Άρης, απορρίφθηκαν από το διαιτητικό της ΕΠΟ, κάτι που αποτελεί ακόμα μια δικαίωση για τη σημερινή ΠΑΕ.

Όπως και σε παλιότερες υποθέσεις, στο ενδεχόμενο δικαίωσης, οι παίκτες λαμβάνουν το 50% του ποσού που θα επιδικαστεί. Στην περίπτωση του Νταβίντ Αγκάνθο, το ποσό ανέρχεται στο 50% των 80.000 ευρώ και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η περίπτωση του Κοτσαρίδη ήταν παρόμοια με του Τριανταφυλλάκου και θα μπορούσε να του επιδικαστεί το 50% από τις 30.000 ευρώ, αίτημα που απορρίφθηκε, όπως το ίδιο συνέβη και με τον Κύργια (90.000 ευρώ), ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η περίπτωση του Βλάχου (50.000).

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντως τι θα συμβεί και με τις περιπτώσεις που απασχολούν την Παναχαϊκή το τελευταίο διάστημα, αφού είναι αρκετοί παίκτες από το παρελθόν που διεκδικούν τα χρήματά τους.