Ρεαλιστικός στόχος οι ομαδικές προπονήσεις για τις ερασιτεχνικές ομάδες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΓΑΤΗΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΡΟΔΙΑΚΗ"

Η πραγματοποίηση έστω ομαδικών προπονήσεων θα πρέπει να είναι από εδώ και πέρα ο ρεαλιστικός στόχος των τοπικών ερασιτεχνικών ομάδων.

Το γεγονός ότι η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων φαντάζει ένα μάλλον απαγορευτικό όραμα, λογικά θα πρέπει να κάνει τους παράγοντες να σκέφτονται πώς θα κυλήσει εποικοδομητικά ο χρόνος, έστω μόνο με προπονητικές δραστηριότητες, μέχρι και τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τη νέα χρονιά.

Γιατί θα είναι πραγματικά πολύ άσχημο να υπάρξει ένα τόσο μεγάλο κενό μέχρι και την έναρξη των επόμενων πρωταθλημάτων. Ειδικά βέβαια για τα μικρά παιδιά, τα οποία χάνουν τα καλύτερα ποδοσφαιρικά τους χρόνια, μένοντας εκτός γηπέδων.

Το θέμα αυτό, απ’ όσα γνωρίζουμε, απασχολεί ήδη και σε κεντρικό επίπεδο την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τα στελέχη της οποίας γνωρίζουν πολύ καλά πως διανύουμε μια πολύ δύσκολη μεταβατική περίοδο σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο και απαιτείται εγρήγορση και σωστός προγραμματισμός.

Οι ερασιτεχνικές ομάδες βιώνουν και αυτές πρωτόγνωρες καταστάσεις, ωστόσο είναι αναγκαίο να υπάρξει επόμενη ημέρα μιας και ο αθλητισμός σε όλα του τα επίπεδα σημαίνει ζωή και αποτελεί μια σημαντική διέξοδο.

Έστω λοιπόν και η πραγματοποίηση προπονήσεων από τις ομάδες και εσωτερικών διπλών, με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, προφανώς και θα ήταν κάτι που θα βοηθούσε και τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να προετοιμαστούν καλύτερα και ενόψει της νέας χρονιάς. Να μην μπουν δηλαδή απότομα σε αυτό που λέμε «επόμενη ημέρα», όταν θα ανάψει το «πράσινο φως» προκειμένου να επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες.

Είναι κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται επιθυμούν και οι ίδιες οι ομάδες μιας και είναι σαφώς καλύτερο από το να είναι τα πάντα κλειστά και οι ποδοσφαιριστές να κάθονται εντελώς άπραγοι…