Ροκανίζει τη διαφορά από τη 15η θέση της UEFA η Ελλάδα

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασακσεχίρ (0-1) χάρισε 200 βαθμούς στην Ελλάδα και μείωσε κι άλλο τη διαφορά της από τη 15η θέση. Πλέον η ελληνική συγκομιδή στην κατάταξη της UEFA είναι 22.700 βαθμοί, ενώ η Κύπρος παραμένει στους 24.000 βαθμούς. 

Στόχος της Eλλάδας είναι να βρεθεί στην 15η θέση προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να εξασφαλίσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν). Οι αυριανές αναμετρήσεις για την Κύπρο είναι εξίσου σημαντικές και οι εκπρόσωποι της στην Ευρώπη πρέπει να ηττηθούν, ώστε η “ψαλίδα” να κλείσει και άλλο.

Η Ελλάδα μετά την ελεύθερη πτώση πολλών ετών στην κατάταξη της UEFA, δείχνει σημάδια ανάκαμψης τη φετινή περίοδο.

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη (0-1) το ελληνικό ποδόσφαιρο μετρά οκτώ ματς αήττητο φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης.

Οι ερυθρόλευκοι» έχουν προσφέρει δύο νίκες και μία ισοπαλία (0-0 και 4-0 με Βικτόρια Πλζεν), ο Άρης μία νίκη και μία ισοπαλία (0-0 και 0-1 επί της ΑΕΛ), ο Ατρόμητος δύο νίκες (2-1 και 3-2 επί της Ντουνάισκα Στρέντα) και ο ΠΑΟΚ μία ισοπαλία (2-2 με Άγιαξ).

Aν η Κύπρος πέσει στη 16η θέση ή υποχωρήσει περισσότερο, θα μείνει με τέσσερα εισιτήρια και θα εκπροσωπηθεί όπως και φέτος από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, αλλά με καμία στο Europa League 1 και τρεις στο Europa League 2.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τους αγώνες της Τετάρτης: