Σαν σήμερα: Η Παναχαϊκή με γκολ του Κατσουράνη στέρησε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό (vid)

Η μονομαχία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τον τίτλο είναι σε κρίσιμη καμπή.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα βαθμό πίσω και πηγαίνει στην Πάτρα, όπου σε ένα παιχνίδι με ένταση, η Παναχαϊκή καταφέρνει να τον νικήσει 1-0 (61’ σουτ Κατσουράνης).

Ο Ολυμπιακός την ίδια ώρα νικά τον Ιωνικό 2-0 (10’ σουτ Γιαννακόπουλος, 45’ σουτ Αλεξανδρής) και ξεφεύγει τέσσερις βαθμούς με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Ένα εκπληκτικό γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο 61′ έκρινε το πολυσυζητημένο παιχνίδι Παναχαϊκής – Παναθηναϊκού (1-0). Και οι «πράσινοι» βρέθηκαν τέσσερις βαθμούς μακριά από την υπόθεση-τίτλος, ενώ οι Πατρινοί πλησίασαν ακόμα πιο κοντά την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Περίπου 7.500 θεατές χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες, οι οποίες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και έχασαν γκολ με το τσουβάλι! Ανοιχτό ποδόσφαιρο λοιπόν στην Πάτρα, γρήγορο, χωρίς σκοπιμότητες και ­ κυρίως ­ νεύρα, αναφέρει εφημερίδα της εποχής.

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας, η ομάδα του Χρήστου Αρχοντίδη δεν επέτρεψε στους «πράσινους» επιθετικούς να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση. Επίσης, τα μαν του μαν λειτούργησαν άψογα.

Ο Γιαννόπουλος «εξαφάνισε» τον Νασιόπουλο, ενώ ο Βαζέχα δεν πήρε… ανάσα με αντίπαλο τον Λιγνό. Η Παναχαϊκή έπαιξε με αντεπιθέσεις και τα κατάφερε. Με «εγκέφαλο» τον Γιοβάνοβιτς και «εκτελεστή» τον Κατσουράνη, οι γηπεδούχοι καθήλωσαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού και δεν τους άφησαν να κινηθούν ελεύθερα και να πλησιάσουν την εστία του Μπαλτιμά.

Οι παίκτες της Παναχαϊκής πανηγύρισαν το γκολ του Κατσουράνη, που τους απέφερε και το ποσό των 100 εκατ. δραχμών.

Από τους Πατρινούς ουδείς υστέρησε. Οι Γιαννόπουλος – Λιγνός κράτησαν όρθια και μακριά από τους «πράσινους» κινδύνους την άμυνα, ενώ ο Γιάννης Μπαλτιμάς με τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής. Παρ’ όλα αυτά, ο νεαρός Κώστας Κατσουράνης (μόλις 20 ετών), που «χτύπησε» με τον πιο κατάλληλο τρόπο, ήταν αυτός που έβαλε σάρκα και οστά στο όνειρο της Παναχαϊκής για παραμονή στην Α’ Εθνική.

ΚΥΡΑΣΤΑΣ: «Εμείς αντέξαμε μέχρι εδώ»

 «Έγινε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι. Όπως εξελίχθηκε το ματς, όποιος πετύχαινε γκολ θα ήταν και ο τελικός νικητής. Συγχαρητήρια στην Παναχαϊκή για τη νίκη και στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εμείς αντέξαμε μέχρι εδώ. Το πρωτάθλημα κρίθηκε οριστικά. Στα ματς που απομένουν θα δώσω ευκαιρία στους νεαρούς που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής. Δεν ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Κατά τη γνώμη μου, ο κ. Νίκου έδωσε ρεσιτάλ και με τέτοιους διαιτητές ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα».

Στον αντίποδα, ο προπονητής της Παναχαϊκής, Χρήστος Αρχοντίδης, τόνισε:« Η ομάδα μου νίκησε δίκαια, αλλά δύσκολα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Πετύχαμε ένα πεντακάθαρο γκολ και δημιουργήσαμε καθαρές φάσεις. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τους τελευταίους δυόμισι μήνες έχουμε πραγματοποιήσει ανοδική πορεία. Κάποιοι καλύτερα να μην τη βλέπουν με υπονοούμενα».

Ο αμυντικός της Παναχαϊκής, Μιχάλης Λιγνός, εξέφρασε ένα παράπονο: «Πολλοί σχολιάζουν το πριμ που θα πάρουμε. Αυτά τα χρήματα τα έχουμε κανονίσει από την αρχή της περιόδου. Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής κάποιο πριμ».