Σενάριο βγαλμένο από «Χίτσκοκ» στο Σαραβάλι

Αχαϊός Σαραβαλίου-Ατρόμητος Πατρών 1-2 (86΄ Μπακλέσης / 15΄ Μαντάς, 93΄Γραμματικόπουλος)

Αποβολή : 70’ Μαντάς

Σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν «ακατάλληλο για καρδιακούς», ο Ατρόμητος πέρασε το εμπόδιο του Αχαϊού Σαραβαλίου με 1-2, με κεφαλιά του Νίκου Γραμματικόπουλου στο 93’ λεπτό της αναμέτρησης !!

Οι γηπεδούχοι έδειξαν χαρακτήρα και μαχητική ψυχή σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκαν με πάρα πολλές απουσίες και με ποδοσφαιριστές που έπαιξαν άρρωστοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την απώλεια του Δημήτρη Μικελάτου αλλά τελικά κατάφεραν να βρούνε τον τρόπο να φύγουν με το πολύτιμο «τρίποντο»

Ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει το πρόβάδισμα στο 15’ λεπτό, όταν ο Κωστής πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα αριστερά και «σέρβιρε» έτοιμο τέρμα στον Μαντά για το 0-1.

Παρά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος πήρε σχετικά νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και όλα έδειχναν ότι θα «καθαρίσει» νωρίς το παιχνίδι, ο Αχαϊός με καλοστημένη αμυντική διάταξη έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Χρήστου Καραπίτσου.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή ευκαιρία στο 30’ λεπτό με τον Ανδριέλο να ισοφαρίσουν, με τις ομάδες να οδηγούνται στο ημίχρονο με το 0-1 υπέρ των πορτοκαλί.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ατρόμητο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάνει σε 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες να «τελειώσει» το παιχνίδι.

Στο 55’ λεπτό ο Κωστής έδωσε έτοιμο γκόλ στον Μαντά ο οποίος καθυστέρησε σε κενή εστία και έχασε την ευκαιρία, ενώ στο 65’ λεπτό ο Ανδρεόπουλος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 70’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές για απευθείας κόκκινη στον Μαντά που έβρισε, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Πρίφτης από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να πιάσει το σούτ και να ισοφαρίσει για τον Αχαϊό.

Στο 80’ λεπτό ο Κωστής βρέθηκε απέναντι από τον Μπαμπέκο, πλάσαρε τον πορτιέρο των γηπεδούχων αλλά ο Ανδριέλος έδιωξε από την γραμμή, ενώ στο 86’ λεπτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν το παιχνίδι, όταν ο Πρίφτης με ωραία ενέργεια από τα δεξιά σέντραρε για τον Μπακλέση, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-1.

Στο 89’ λεπτό ο Μπαμπέκος κάνει τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Ανδρεόπουλου, αλλά στο 94’ λεπτό γίνεται ο «μοιραίος» ποδοσφαιριστής για την ομάδα του, όταν σε γέμισμα από το κέντρο δεν εκτιμάει καλά την πορεία της μπάλας, προσπαθεί να την διώξει με τα πόδια αλλά δεν το καταφέρνει, κάτι που επωφελείται ο Νίκος Γραμματικόπουλος και με κεφαλιά κάνει το 1-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς ποδοσφαιριστών και φιλάθλων του Ατρομήτου.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι μέσα στην περιοχή του Αχαϊου, με τον Οικονόμου να είναι κοντά στις φάσεις και να λέει να συνεχιστεί ο αγώνας.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι και οι δύο προπονητές των ομάδων ήταν τιμωρημένοι και παρακολούθησαν τον αγώνα από την εξέδρα.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Μπαμπέκος, Νικολόπουλος, Νάνος (78’ Η. Σωτηρόπουλος), Α. Σωτηρόπουλος (67’ Καφεντζής), Ανδριέλος, Α. Σωτηρόπουλος, Χαϊκάλης, Μπακλέσης, Πρίφτης, Μπαζάρογλου (59’ Μπίστιχας), Γκλαβάς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Χ. Καραπίτσος): Σουτζόγλου, Γερογιάννης (54’ Μπελεζάκης), Κωστής, Αγκαράι, Μανθόπουλος, Τσίμπιτσης, Παπαγεωργίου (46’ Γραμματικόπουλος), Αναγνώστου, Ανδρεόπουλος, Μαντάς Χριστόπουλος (73’ Σδρόλιας)