«Σπίτι του ποδοσφαιριστή» στη Θεσσαλονίκη και ο χαμένος ΣΕΠΑ στην Αχαΐα

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η πρωτοβουλία για το «σπίτι του ποδοσφαιριστή».

Μια ιδέα που «γεννήθηκε» πριν από μερικά χρόνια, αλλά ουδέποτε εγκαταλείφθηκε, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή της. Η πρωτοβουλία για το «σπίτι του ποδοσφαιριστή» ήταν στο μυαλό του παλαίμαχου παίκτη και έγκριτου νομικού, Λάκη Σημαιοφορίδη καιρό τώρα. Οι συνθήκες ωρίμασαν πλέον και οι απαραίτητες συστάσεις θα γίνουν τη Δευτέρα (24/4 – 18:00).

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Porto Palace, η οργανωτική επιτροπή για το «σπίτι του ποδοσφαιριστή» θα παρουσιάσει και θα αναλύσει με κάθε επισημότητα το πλάνο αλλά και τους στόχους της. Πρόκειται για την πρώτη διευρυμένη συνάντηση, στην οποία θα παρευρεθούν μεγάλες δόξες του παρελθόντος, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις.

Στην Αχαΐα πριν μερικά χρόνια είχαμε τον Σύνδεσμο Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας με τους Δημήτρη Κόμπλα και Κώστα Αγοράκη να βρίσκονται στην προεδρία και κάποιους αγνούς και ρομαντικούς ποδοσφαιριστές να “τρέχουν” διάφορες εκδηλώσεις, φιλανθρωπικούς αγώνες, κάνοντας μια αξιόλογη προσπάθεια, αφού υπήρχε και το ταμείο των τραυματιζόμενων ποδοσφαιριστών.

Δυστυχώς δεν στηρίχθηκε από τους ερασιτέχνες της Αχαΐας έτσι όπως θα έπρεπε και τα τελευταία χρόνια παραμένει ανενεργός. Μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής;