Σπουδαίο ματς κόντρα στην ισχυρή Βαλένθια

Μετά τη νίκη επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, ο Προμηθέας στρέφει την προσοχή του στο 7Days EuroCup και στην δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στην Βαλένθια για την 10η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι Πατρινοί βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-6, ενώ εκκρεμεί το παιχνίδι τους στη Σλοβενία κόντρα στην Τσεντεβίτα Ολύμπια, το οποίο αναβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αντίπερα όχθη, οι «νυχτερίδες» φιγουράρουν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 6-3, πραγματοποιούν ως τώρα μια μεστή πορεία, σε μια σεζόν που φαντάζουν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης και θέλουν να το αποδείξουν και στην πράξη. Απέναντι σε έναν σύλλογο τέτοιου βεληνεκούς, οι «Προμηθείς» έχουν να αντιμετωπίσουν μια σημαντική πρόκληση και ψάχνουν μια μεγάλη νίκη που θα τους ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία και θα τους βάλει ξανά για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο Αντίπαλος

Valencia Basket

H Βαλένθια αποτελεί μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Ισπανικού μπάσκετ. Μπορεί να μετράει μόλις 35 χρόνια ιστορίας (ιδρύθηκε το 1986), ωστόσο έχει καταφέρει εδώ και τρεις δεκαετίες να καθιερωθεί, διαθέτοντας στο παλμαρέ της τίτλους, εγχώριους και ευρωπαϊκούς, καθώς και αρκετά υψηλά πλασαρίσματα στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι πολυνίκης του Eurocup με 4 κατακτήσεις, ενώ έχει κατακτήσει από μια φορά το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Ισπανικό Super Cup.

Πέρυσι αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα, όπου τερμάτισε 9η και έχασε στο «νήμα» την είσοδο στα Play off, ενώ στο πρωτάθλημα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Φέτος, πάρα την…υποβάθμισή της από την Ευρωλίγκα στο 7Days EuroCup κράτησε τον βασικό της κορμό (Ντούμπλιεβιτς, Πρέπελιτς, Βαν Ρόσομ, Χέρμανσον Τόμπι, Λαμπεϊρί), ενώ πρόσθεσε μπόλικη ποιότητα στο «3» και στο «4» με Κλαβέρ και Ριβέρο. Στον πάγκο της ομάδας ο Ζοάν Πεναρόγια διαδέχτηκε τον Χάουμε Πονσαρνάου. Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της ACB οι «νυχτερίδες» μετρούν 9 νίκες και 6 ήττες και ισοβαθμούν στην 5η θέση με τη Μούρθια. Στο EuroCup από την άλλη έχει 6 νίκες σε 9 αναμετρήσεις, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως οι Ισπανοί τα πηγαίνουν καλύτερα μακριά από τη «La Fonteta, με 3 νίκες και μόλις μία ήττα.

#PlayerPos.H.
0DIMITRIJEVIC, NENADG1.86
1CLAVER, VICTORF2.08
2PUERTO, JOSEPG2.00
3PREPELIC, KLEMENG1.91
4PRADILLA, JAIMEC2.05
5RIVAS, DIEGOG1.98
6LOPEZ-AROSTEGUI, XABIG2.00
8FERRANDO, GUILLEMG1.85
9VAN ROSSOM, SAMG1.88
10TOBEY, MIKEC2.13
12BRESSAN, GONZALOC2.05
14DUBLJEVIC, BOJANC2.05
16JIMENEZ, MILLANG1.98
24HERMANNSSON, MARTING1.90
41RIVERO, JASIELC2.06
42BELLVER, ALEJANDROF1.94
51BAGATSKIS, FREDSF2.02
99LABEYRIE, LOUISF2.09

Head coach: PENARROYA, JOAN 

Player to Watch

hermannsson

Ο Mάρτιν Χέρμανσον αποτελεί μια από τις σταθερές αξίες της Ισπανικής ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Ο 27χρονος πλέι μέικερ, με καταγωγή από την…άσημη μπασκετικά Ισλανδία, έγινε γνωστός τη σεζόν 2019-20 με τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου, καθώς ήταν μια από τις αποκαλύψεις της διοργάνωσης, σκοράροντας 13,5 πόντους και μοιράζοντας 6,8 τελικές πάσες. Το…level δυσκολίας ανέβηκε για τον Χέρμανσον με τη μεταγραφή του στη Βαλένθια, στην αρχή της περσινής σεζόν αμφισβητήθηκε αρκετά, όμως από τις αρχές του 2021 και έπειτα έχει βρει το ρόλο του και αποτελεί τον «εγκέφαλο» των «νυχτερίδων». Φέτος σκοράρει 11,6 πόντους και μοιράζει 3,1 ασίστ, ενώ διακρίνεται και για την αμυντική του αντίληψη και τη συνεισφορά του σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο αγώνας του πρώτου γύρου

valencia promitheas photo

Στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της διοργάνωσης, ο Προμηθέας είχε γνωρίσει την ήττα στη «La Fonteta» (92-82), παρά το γεγονός ότι είχε εμφανιστεί πολύ ανταγωνιστικός και διεκδικούσε επί ίσοις όροις τη νίκη για 35 λεπτά. Από πλευράς Προμηθέα σε εκείνη την αναμέτρηση αξιοσημείωτη ήταν η πολυφωνία στην επίθεση με έξι παίκτες να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από πλευράς νικητών μακράν ο κορυφαίος ήταν ο Λουίς Λαμπεϊρί με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Είσοδος ΜΟΝΟ για τους κατόχους διαρκείας

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας υπενθυμίζει ότι στον αγώνα Προμηθέας – Valencia, που θα διεξαχθεί στο «Δ.Τόφαλος» την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στις 19:30, η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 και μέχρι την συμπλήρωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών (10% της χωρητικότητας του γηπέδου).

Λόγω λοιπόν του αναγκαστικού περιορισμού των θεατών, είμαστε αναγκασμένοι να τηρήσουμε σειρά προτεραιότητας, οπότε οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα Προμηθέας – Valencia θα πρέπει να επικοινωνήσουν έως και τις 15:00 σήμερα, με τα γραφεία της ΚΑΕ στα τηλέφωνα 2610-434536 και 2610-275820 ή να στείλουν sms με το ονοματεπώνυμο τους στο 6974861089, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στον αγώνα.