Σπύρος Δήμου στο patragoal.gr: “Να δούμε με αγάπη την τελευταία ελπίδα της Παναχαϊκής να πάει εκεί που της αξίζει”

Ο Σπύρος Δήμου, το αφεντικό της Westenergy,  «χρυσός χορηγός» της Παναχαϊκής και άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μπάρλου, μίλησε στο patragoal.gr και τον Αποστόλη Νικολόπουλο για την απόφασή του να μπει ενεργά και πάλι στο ποδόσφαιρο, για το ποια είναι η προοπτική της Παναχαϊκής το καλοκαίρι, ενώ έστειλε το μήνυμά του στους φίλους της ομάδας.

Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που βοηθήσατε την Παναχαϊκή φέτος χορηγικά, ενώ σας είχε προταθεί και στο παρελθόν να συμμετέχετε ως σύμμαχος;

«Στο παρελθόν μου ζητήθηκε να βοηθήσω χορηγικά και όχι να μπω ως σύμμαχος. Κάτι που δεν θα έκανα κιόλας, γιατί η παροιμία λέει μόνος σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα. Εγώ δραστηριοποιούμαι στο χώρο των πετρελαιοειδών και σε άλλου είδους επιχειρήσεις μόνος μου και έχω μάθει να πληρώνω από τα λάθη μου και όχι να πληρώνω λάθη που έχουν δημιουργηθεί από αποφάσεις άλλων.

Το εγχείρημα δε θα πήγαινε καλά, διότι ήταν αρκετός ο κόσμος και πολλές οι πληγές των προηγούμενων και ήθελε πολύ χρόνο, πολύ χρήμα, πολύ τσαμπουκά και γερά νεύρα. Αξιόλογοι οι μέτοχοι, αλλά πολλοί. Ο λόγος που μπήκα, ήταν γιατί ένιωσα ότι ήταν κρίμα να χαθεί έτσι αυτή η ομάδα. Ένας σύλλογος με τέτοια ιστορία και αγάπη των Πατρινών. Να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία».

Πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα που έχετε αναλάβει με το Γιώργο Μπάρλο;

«Καταρχήν το εγχείρημα το έχει αναλάβει ο Γιώργος Μπάρλος. Εγώ συμμετέχω ως χορηγός και επειδή, τρέφει μεγάλη εμπιστοσύνη στο λόγο μου και τις απόψεις μου, συμμετέχω σε κάποιες συζητήσεις για να διατυπώσω τις απόψεις μου.

Γνωρίζω  καλά το λογιστικό και νομικό κομμάτι των ανώνυμων εταιρειών και θέλησε να μου κάνει την πρόταση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Βέβαια ήταν και το ποσό που έβαλα στην ομάδα μεγάλη βοήθεια, γιατί ξεκινήσαμε με χρήματα δικά μας, μόνοι μας, αλλά όπως τα είδαμε έβγαιναν τα κουκιά όπως λέμε και ήταν εφικτό να γίνει δουλειά.

Παρόλο τα τόσα προβλήματα που υπήρχαν σε δύο μήνες, όλα είναι ενήμερα και όλοι τακτοποιημένοι για να λειτουργεί η ομάδα».

Ο Αποστόλης Νικολόπουλος με το αφεντικό της Westenergy και “χρυσό” χορηγός της Παναχαϊκής, Σπύρο Δήμου

Συναντήσατε προβλήματα με την ανάληψη της διοίκησης;

«Τα προβλήματα δημιουργούνται όταν μιλάνε πολλοί και όταν δεν είναι ξεκάθαροι οι άντρες στις κουβέντες τους. Ο κ. Μπάρλος διαχειρίστηκε κατά την άποψή μου, τέλεια τη διαδικασία με τον κ. Καλογερόπουλο και το αποτέλεσμα το δείχνει. Αν θέλετε την γνώμη μου δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Εγώ βοήθησα τηλεφωνικά, ο κ. Μπάρλος ήταν στο ραντεβού και έκλεισε η δουλειά».

Θα συμμετέχετε στο νέο διοικητικό συμβούλιο, θα πάρετε κάποιες μετοχές;

«Όπως είπα την πρώτη φορά που μίλησα, αν θα πάρω μετοχές θα το αποφασίσω στο τέλος της σεζόν. Να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε και η διαδικασία που έχουμε μπει όλοι μας με τον ιό που ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη.

Πάντως για να μπω μέτοχος θα χρειαστώ χρόνο για να ασχοληθώ. Κάτι που προς το παρόν δεν τον έχω,  λόγω των επιχειρήσεων μου. Αν βρεθεί μια φόρμουλα σε αυτό θα το δω».

Ποιο ήταν το λάθος των προηγούμενων διοικήσεων;

«Δεν ήμουν μέσα στα διοικητικά, ούτε γνωρίζω παρά μέσα την Παναχαϊκή σαν εταιρεία. Τα λάθη ξεκινούν πάντα από την κακή διαχείριση. Αν ξεφύγει ο έλεγχος δεν υπάρχει επιστροφή.

Απ΄ ότι βλέπω και όσα προλαβαίνω να παρακολουθήσω μέσα σε δύο μήνες που έχει αλλάξει η διοίκηση, εγώ προσωπικά βλέπω σοβαρότητα, δουλειά, όρεξη από παίκτες και προσωπικό. Άλλη διάθεση, άλλο πρόσωπο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Κωδικός Σούπερ Λιγκ 2. Που θα μπει ο πήχης τη νέα σεζόν;

«Πρώτα ο θεός να υπάρχει υγεία σε όλους μας. Ο πήχης θα πάει ψηλά τη νέα σεζόν με αυτά που συζητάω, έως τώρα με τον πρόεδρο. Πόσο ψηλά, δεν μπορώ να ξέρω. Η επιθυμία όλων μας είναι αυτή».

Ως επιχειρηματίας στον τομέα των καυσίμων, τα νέα δεδομένα πόσο έχουν επηρεάσει την επιχείρησή σας;

«Έχω ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι κάτι που με φοβίζει. Αρκεί να τελειώσει σύντομα να μην γίνει ζημιά μεγάλη και ανεπανόρθωτη και δεν μπορούν οι εταιρείες να το αναστρέψουν όλο αυτό που συμβαίνει.

Η διαχείριση που σας έλεγα νωρίτερα. Εύχομαι να λήξει γρήγορα και όλοι μας να γυρίσουμε στους ρυθμούς μας και να μην ταλαιπωρηθούν, ούτε οι εταιρείες, ούτε τόσος κόσμος που απασχολούμαι όλοι μας και ζουν τις οικογένειές τους».

Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο της ομάδα μέσω του patragoal.gr;

«Να δούμε με ενδιαφέρον και αγάπη την τελευταία ελπίδα που έχει η Παναχαϊκή να  ξαναπάει εκεί που της αξίζει να είναι και να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές μας,  ώστε να δώσουμε όλοι μαζί ζωή στο γήπεδό μας».