Σπύρος Μπαξεβάνος: “H Παναχαϊκή ήταν πιο έτοιμη σε σχέση μ’ εμάς”

Ο Μπαξεβάνος παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είχε άλλη εικόνα στο πρώτο ματς της σεζόν σε σχέση με τα φιλικά, ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι θετικό ότι ακολουθεί ρεπό.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του:

«Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ μια καλή ποδοσφαιρική σεζόν. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι χάσαμε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο στο οποίο δεν είχαμε καλή αγωνιστική παρουσία. Επειδή ξέρω την ομάδα είδα έναν αδικαιολόγητο φόβο για μένα στο να μπορέσουμε να παίξουμε και να ζητήσουμε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ηρθε και σε κακό σημείο το γκολ της Παναχαϊκής, κοντά στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο με τη διάθεση που μπαίνουμε για ν’ αλλάξουμε κάποια πράγματα έρχεται και το δεύτερο γκολ. Ευτυχήσαμε να μειώσουμε το σκορ, πιέσαμε αρκετά, αλλά δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε τουλάχιστον το παιχνίδι. Είμαστε στεναχωρημένοι, όλα τα παιδιά είναι στεναχωρημένα.

Εγώ θέλω να τα συγχαρώ για την προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου και ειδικότερα μετά το δεύτερο γκολ της Παναχαϊκής. Προσπαθήσαμε, δεν μπορέσαμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα… Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Το κακό για μας είναι ότι δεν έχουμε παιχνίδι στη σειρά για να μπορέσουμε να βρούμε ρυθμό και να μπορέσουμε να δείξουμε αντίδραση με το να έχουμε το ρεπό. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να κατεβάσουμε τα κεφάλια, να συνεχίσουμε τη δουλειά, η εικόνα που είχαμε στα φιλικά δε βγήκε ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, από ‘κει και πέρα όμως έχουμε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

Για το αν αποδίδει την ήττα στο φόβο: «Απλά μπήκαμε στο πρώτο ημίχρονο και αυτά που ζητάμε να παίξουμε δεν τα κάναμε… Δεν μπήκαμε καλά στις μονομαχίες. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε όλες τις μονομαχίες, κερδίζαμε τη μπάλα και την ξαναδίναμε ενώ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε νομίζω αυτή η εικόνα, η διάθεση και η ψυχολογία των παιδιών. Το λέμε φόβο αλλά ουσιαστικά είναι η αδυναμία της ομάδας… Το ποδόσφαιρο είναι υπεραριθμίες και ποιος θα κερδίσει τις μονομαχίες, εμείς σε αυτό το κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο υστερήσαμε».

Για το πώς εξηγεί την κακή απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών παρότι έκαναν καλή προετοιμασία και γιατί τα Χανιά δεν είχαν φάσεις μετά τη μείωση του σκορ: «Ουσιαστικά δεν μπορέσαμε να φέρουμε τη μπάλα εύκολα μέσα στην περιοχή, όσες φορές προσπαθήσαμε να την φέρουμε, θυμάμαι δύο πλαγιοκοπήσεις, κατέληξαν εύκολα στα χέρια του τερματοφύλακα. Το είπαμε, είναι άλλο τα φιλικά κι άλλο τα επίσημα. Κακά τα ψέματα πάντα την 1η αγωνιστική υπάρχει πίεση, αυτό δεν μπορέσαμε εμείς να το κάνουμε δημιουργία στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε πως η ομάδα της Παναχαϊκής είναι πιο έτοιμη σε σχέση μ’ εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο δε δημιουργήσαμε φάσεις γιατί πρέπει να δούμε και το καθαρό χρόνο παιχνιδιού που υπήρξε, τις διακοπές, τα εύκολα σφυρίγματα, τα φάουλ… Ολα αυτά μας αποσυντόνισαν λίγο. Η ομάδα της Παναχαϊκής χρησιμοποίησε το ρυθμό όπως ήθελε, πήρε και κάποια εύκολα φάουλ, έκαναν και την καθυστέρηση τους, έτσι είναι το ποδόσφαιρο…».