Σταθερός στη Β΄ Εθνική τα τελευταία χρόνια ο Άρης Κορίνθου

     του Βύρωνα Ξυπολιά

Στην 3η θέση του 2ου ομίλου της Β΄ Εθνικής τερμάτισε ο Άρης Κορίνθου με 17 βαθμούς.

Η ομάδα της Κορίνθου την φετινή χρονιά είχε σαν στόχο να εξασφαλίσει όσο ποιο νωρίτερα γίνεται την παραμονή της στην Β΄ Εθνική και στη συνέχεια να ψάξει για το καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Άρης κατάφερε την 5η αγωνιστική να επικρατήσει με σκορ 4-0 εντός έδρας κόντρα στις πρωταθλήτριες Καρυάτιδες Σπάρτης και να τις υποχρεώσουν στην 1η τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Ενώ με εκείνη την νίκη έφτασε και στο -2 από την 1η θέση, αλλά δυστυχώς για τον σύλλογο την 6η αγωνιστική δεν κατάφερε να ξεπεράσει την σκόπελο του Ατρόμητου Ζαρουχλεΐκων, αφού έμεινε στο στείρο 0-0 και έτσι έχασε έδαφος για την κατάκτηση της 1ης θέσης.

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Άρης Κορίνθου είχε απολογισμό 5 νίκες 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Εντός έδρας μέτρησε 2-0-2 ενώ εκτός έδρας 3-2-1. Η επιθετική γραμμή της ομάδας ήταν πολύ καλή αφού σημείωσε 30 τέρματα, ενώ μέτρια θεωρείται η αμυντική γραμμή αφού δέχτηκε 18 τέρματα.

Η καλύτερη στιγμή της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα θεωρείται η μεγάλη εντός έδρας νίκη με σκορ 4-0 κόντρα στις Καρυάτιδες Σπάρτης ενώ μετράει και μια ευρεία νίκη αφού κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τις Αμαζόνες Κορινθίας με σκορ 1-9.

Άλλο στατιστικό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως η ομάδα της Κορίνθου είχε μεγάλη έφεση στα μεγάλα σκορ αφού συγκεκριμένα κέρδισε τις Αμαζόνες Κορινθίας εκτός έδρας με σκορ 1-9, ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με τον Ίκαρο Πετρωτού 4-4 , ενώ ηττήθηκε εντός έδρας από τον Φείδων Άργους με σκορ 3-5. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο Κώστας Αστερής.

Στο www.patragoal.gr μίλησε η αρχηγός της ομάδας Κωνσταντίνα Δαρσινού για την φετινή πορεία της ομάδας στην Β Εθνική :

«Η φετινή χρονιά για την ομάδα του Άρη Κορίνθου ήταν πολύ όμορφη και δημιουργική καθώς καταφέραμε να αγωνιστούμε με αξιόλογους αντιπάλους και να τερματίσουμε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το φετινό πρωτάθλημα το θεωρώ πλήρης ανταγωνιστικό επειδή όλα τα σωματεία έδειξαν θέληση και πάθος για το κάτι παραπάνω και όλα τα παιχνίδια ήθελαν την απαιτούμενη προσοχή.

Επίσης η ομάδα του Άρη Κορίνθου είναι μια αξιόλογη ομάδα με σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια στην Β΄Εθνική. Η ομάδα διαθέτει ένα καλό ρόστερ και μπορεί σιγά σιγά να κάνει το βήμα παραπάνω και να καταφέρει να αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική.

Τέλος θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στις Καρυάτιδες Σπάρτης και στον Φείδων Άργους για την δίκαιη άνοδο τους».

Αναλυτικά οι σκόρερ της ομάδας την φετινή σεζόν :

Ζωή Γαλάνη 14

Κατερίνα Παπαγεωργίου 8

Μαρία Μπίτζα 2

Μαρία Βουρλιωτάκη 2

Λιάνα Λιάπη 1

Αντωνία Λουφάκη 1

Χριστίνα Μιχαλοπούλου 1

Θεοφανία Πετροπούλου 1

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ομάδας την φετινή σεζόν :

1η αγωνιστική Άρης Κορίνθου – Δόξα Πηγαδακίων 2-0

2η αγωνιστική Ίκαρος Πετρωτού – Άρης Κορίνθου 4-4

3η αγωνιστική Άρης Κορίνθου – Φείδων Άργους 3-5

4η αγωνιστική Εθνικός Καλαμάτας – Άρης Κορίνθου 1-3

5η αγωνιστική Άρης Κορίνθου – Καρυάτιδες Σπάρτης 4-0

6η αγωνιστική Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων – Άρης Κορίνθου 0-0

7η αγωνιστική Αμαζόνες Κορινθίας – Άρης Κορίνθου 1-9

8η αγωνιστική Δόξα Πηγαδακίων – Άρης Κορίνθου 1-3

9η αγωνιστική Άρης Κορίνθου – Ίκαρος Πετρωτού 1-2

10η αγωνιστική Φείδων Άργους – Άρης Κορίνθου 4-1