Στα Καλάβρυτα Φώτσης – Πρίντεζης

Τα ιστορικά Καλάβρυτα επισκέφτηκαν πριν λίγες ημέρες, δύο πολύ γνωστοί καλαθοσφαιριστές που έχουν περάσει από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι «θρύλοι» του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ, βρέθηκαν στην ιστορική πόλη και αργότερα γευμάτισαν στην Ταβέρνα “Βαρβιτσιώτης”.

O Aντώνης Φώτσης ήταν ο πρώτος γηγενής Έλληνας που έπαιξε στο NBA το 2001. Αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 με την Εθνική Ελλάδος, στην οποία υπήρξε αρχηγός για μία πενταετία. Έχει επίσης τρία Πρωταθλήματα Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (2000, 2009, 2011).

Ο Γιώργος Πρίντεζης το 2012 κέρδισε την Ευρωλίγκα στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, κερδίζοντας στον τελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-61, με δικό του σουτ που αργότερα έγινε και σήμα κατατεθέν του (πεταχτάρι). Το 2013 κέρδισε ξανά την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, νικώντας στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης 100-88, με τον Πρίντεζη να έχει 5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ήταν από τις επώνυμες παρουσίες των ημερών στην ορεινή πόλη της Αχαΐας, ενώ φωτογραφήθηκαν με τον πρόεδρο της Α.Ε. Καλαβρύτων και ιδιοκτήτη της ταβέρνας, Τάκη Βαρβιτσιώτη, μένοντας εντυπωσιασμένοι από την κουζίνα, αφού θεωρείται “Στέκι Καλοφαγάδων” και της ζεστής φιλοξενίας που έτυχαν.