Στα Κανάρια για την υπέρβαση ο ανεβασμένος Προμηθέας

Μετά τις τρεις διαδοχικές νίκες στο «σπίτι» του απέναντι σε Άρη, Trento και Λαύριο, ο Προμηθέας Πάτρας θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, αγωνιζόμενος στην ιδιαίτερα δύσκολη έδρα της Gran Canaria. Η αποστολή στην Ισπανία είναι μια από τις πιο δύσκολες στο φετινό 7Days EuroCup για τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου, των οποίων όμως η όρεξη έχει…ανοίξει από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.

Οι «Προμηθείς» βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην 4η θέση με ρεκόρ 6-4 και είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, ωστόσο ενδεχόμενη επικράτηση θα αυξήσει τις πιθανότητες τους για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα και κατ’ επέκταση για πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των νοκ άουτ. Από την άλλη, η ισπανική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 8-2 και θα ψάξει την άτυπη…ρεβάνς από τον Προμηθέα, για την ήττα του Α’ γύρου στο «Δ. Τόφαλος». O αγώνας θα αρχίσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 4 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο αντίπαλος

Η Gran Canaria είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, καθώς και για την κατάκτηση του EuroCup. Σε 10 αναμετρήσεις στην Ευρώπη ως τώρα έχει ηττηθεί μόλις 2 φορές (η μία από τον Προμηθέα), ενώ έχει μετατρέψει την «Gran Canaria Arena» σε απόρθητο φρούριο, με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς. Στο πρωτάθλημα της ACB, πραγματοποιεί μια μεστή πορεία και βρίσκεται στην 7η θέση με ρεκόρ 9-7, μία αγωνιστική πριν την συμπλήρωση του Α’ γύρου. Προπονητής της Gran Canaria είναι ο άλλοτε σπουδαίος Σλοβένος μπασκετμπολίστας, Jaka Lakovic, ο οποίος έχει μια ιδιαίτερα δυσμενή παράδοση όταν αντιμετωπίζει τον Προμηθέα, αφού σε 5 αναμετρήσεις, είτε ως προπονητής της Ulm, είτε της Gran Canaria, μετράει ισάριθμες ήττες.

Player to watch

O Κhalifa Diop είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της Gran Canaria τον τελευταίο μήνα. Ο «θηριώδης» center, ύψους 2,11 και ηλικίας μόλις 21 ετών, με καταγωγή από την Σενεγάλη, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα prospects για την ομάδα του Jaka Lakovic, κάτι που το πιστοποιεί με την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα. Μετράει 7,5 πόντους και 4,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ωστόσο τα νούμερά του ανεβαίνουν διαρκώς, τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Ευρώπη. Πρόκειται για έναν παίκτη με… τρομακτικά φυσικά χαρακτηριστικά, με τους ψηλούς του Προμηθέα να έχουν ιδιαίτερα δύσκολο έργο, προκειμένου να τον περιορίσουν.

Προϊστορία

Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν Gran Canaria και Προμηθέας, με τους Ισπανούς να έχουν τη «μερίδα του λέοντος», μετρώντας 4 νίκες, έναντι μίας των «Αχαιών». Η νίκη αυτή για τους «Προμηθείς» ήρθε στον Α’ γύρο, όταν με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο έκαναν την ανατροπή και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη (93-82)