Στα “σκαριά” νέο γήπεδο στην ορεινή Αχαΐα

Την Κλειτορία επισκέφτηκε την περασμένη Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, σκοπός της άτυπης επίσκεψης ήταν για την «Κατασκευή γηπέδου στη Κλειτορία Καλαβρύτων».

Το «πράσινο φως» φαίνεται να δόθηκε από την Περιφέρεια, αφού διαθέτει κονδύλια χρηματοδότησης ενός τέτοιου αθλητικού έργου, ενθαρρύνοντας την δημοτική αρχή και την Τοπική Κοινότητα να προχωρήσουν στην ετοιμασία και ωρίμανση του αντίστοιχου φακέλου. Η μελέτη υπάρχει, παραλήφθηκε προ ημερών από το Δήμο και θα σταλεί στην ΠΔΕ για να ενταχθεί σε διαθέσιμο πρόγραμμα, ως «Αθλητικό Κέντρο», που λείπει από την ορεινή περιοχή των Μαζεΐκων.

Ο χώρος στον οποίο αναμένεται να γίνει είναι συνολικής έκτασης 12 στρεμμάτων, που παλιότερα ο Δήμος Κλειτορίας είχε παραχωρήσει στον ΟΕΚ για να αναγερθούν Εργατικές Κατοικίες. Η μετέπειτα κατάργηση του Οργανισμού οδήγησε και στο πάγωμα της αξιοποίησης

Την περασμένη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη για ενημέρωση από τους εκπροσώπους στο γραφείο της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ασημάκη Μιχαλόπουλου, του Βοηθού Δημάρχου κ. Σωτήρη Δουκλιά, του Προέδρου της Κοινότητας Κλειτορίας κ. Γιώργου Παπακανέλλου, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων κ. Βασιλική Παπουτσή, ενώ το κ. Ζαΐμη συνόδευε ο Πρόεδρος της Τ.Ο.Ν.Δ. Καλαβρύτων κ. Νικόλαος Τσάμης και τέλος Αθλητικά Σωματεία – Τοπικοί φορείς και Σύλλογοι.