Site icon Παίζει μπάλα μόνο του! | Patra Goal

Στην α΄ φάση η Θύελλα Πατρών, στις 7-8 Σεπτεμβρίου η Παναχαϊκή

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε σήμερα η Προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024-25.Σε αυτό συμμετέχουν οι κυπελλούχες ομάδες των Ε.Π.Σ., οι ομάδες της Super League και Super League 2. Η δήλωση συνοδεύεται από παράβολο 4.000 ευρώ. Για τις ομάδες της Super League το παράβολο είναι 5.000 € και για τις Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. 300 €.

Οι αγώνες εξελίσσονται και ολοκληρώνονται σε 7 Φάσεις – μη συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα. Η διοργάνωση ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχουσες θα ενημερωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των κληρώσεων της κάθε Φάσης.

Στην 1η την 01/09 προβλέπεται να λάβουν μέρος οι πενήντα τρεις (53) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ., μεταξύ αυτών και η ιστορική Θύελλα Πατρών που επιστρέφει στο θεσμό μετά από πάρα πολλά χρόνια. Μετά από κλήρωση θα προκριθούν είκοσι τρεις (23) ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες τριάντα (30) αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν δεκαπέντε (15) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν δεκαπέντε (15) νικήτριες ομάδες. Προκρίνονται συνολικά : τριάντα οκτώ (38) ομάδες Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία φυσικά σημειώνεται πως θα τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.

Στη 2η φάση 7-8 Σεπτεμβρίου μπαίνει στην κλήρωση τουλάχιστον και η Παναχαϊκή

Θα συμμετέχουν οι δεκαπέντε (15) νικήτριες ομάδες από την 1η Φάση, οι είκοσι τρεις (23) ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα και οι δεκαοκτώ (18) ομάδες της Super League 2. Σύνολο ομάδων : πενήντα έξι (56) Μετά από κλήρωση αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν είκοσι οκτώ (28) ζευγάρια από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν είκοσι οκτώ (28) νικήτριες ομάδες.

Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με Κυπελλούχο Ομάδα των Ε.Π.Σ. τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της Κυπελλούχου Ομάδας των Ε.Π.Σ. Σύνολο αγώνων : είκοσι οκτώ (28) Συνολικά προκρίνονται είκοσι οκτώ (28) ομάδες

Στην 3 η φάση 14-15 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν οι είκοσι οκτώ (28) νικήτριες ομάδες από την 2η Φάση. Σύνολο ομάδων είκοσι οκτώ (28) Μετά από κλήρωση θα προκύψουν δέκα τέσσερα (14) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκριθούν δέκα τέσσερις (14) νικήτριες ομάδες. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με Κυπελλούχο ομάδα των Ε.Π.Σ. τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της Κυπελλούχου Ομάδας των Ε.Π.Σ. Σύνολο αγώνων : δέκα τέσσερις (14) Συνολικά προκρίνονται δέκα τέσσερις (14) ομάδες

Στην 4η φάση 25-26 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν οι δέκα τέσσερις (14) νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η φάση και οι δέκα (10) ομάδες της Super League (εξαιρούνται οι ομάδες Α.Ε.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.). Σύνολο είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δώδεκα (12) ζευγάρια. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία. Σύνολο αγώνων : δώδεκα (12) Προκρίνονται : δώδεκα (12) ομάδες.

Στην 1η 2 η 3 η 4 η Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι) Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 5η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 6η Φάση (προημιτελική, 1ος αγώνας 17-18 Δεκεμβρίου, 2ος αγώνας 7 – 9 Ιανουαρίου) και την 7 η Φάση (ημιτελική, 1ος αγώνας 4-9 Φεβρουαρίου, 2ος αγώνας 25-27 Φεβρουαρίου) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού.

Στη 5η Φάση (1ος αγώνας 29-31 Οκτωβρίου, 2ος αγώνας 3-5 Δεκεμβρίου) συμμετέχουν οι δώδεκα (12) νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η Φάση και οι τέσσερις (4) ομάδες του πρωταθλήματος της Super League (Α.Ε.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.). Σύνολο δέκα έξι (16) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων : δεκαέξι (16) Προκρίνονται : οκτώ (8) ομάδες.

Στην 5η , 6η και 7η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν (υπέρ) ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2024/25 θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου 2025 στο Ο.Α.Κ.Α. Σε κάθε περίπτωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δύναται να αποφασίσει αλλαγή έδρας με απαραίτητη προϋπόθεση το γήπεδο να πληροί τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα.