Στην Πάτρα για προετοιμασία ο Pietro Arese

Μετά από αίτημα της Ιταλικής Ομοσπονδίας Στίβου θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Ξενώνα του Δήμου Πατρέων από 12 έως 26 Ιανουαρίου, εννέα Ιταλοί αθλητές στίβου υψηλού επιπέδου με εθνικές, ευρωπαϊκές και μεσογειακές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και ο πρωταθλητής Ευρώπης Ανωμάλου Δρόμου (4 Χ 1.500) 2022, Pietro Arese.

Τους ιταλούς διεθνείς αθλητές θα συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ιταλίας Silvano Danzi. Οι Ιταλοί αθλητές θα πραγματοποιήσουν μέρος της προετοιμασίας τους στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Έλους Αγυιάς, Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου, Παραλιακός Ποδηλατόδρομος και Νότιο Πάρκο καθώς και στο δάσος της Στροφυλιάς, στο πλαίσιο διεθνούς προπονητικού καμπ που διοργανώνει ο Α.Σ. Άκρος Πάτρας, με υπεύθυνο συντονισμού τον διακεκριμένο πατρινό προπονητή στίβου Γιάννη Δαγκόγλου και τη στήριξη του Δήμου Πατρέων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και αναπληρωτής εκπρόσωπος των Ελλήνων Προπονητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Παπανδρεόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Η ανάπλαση του Έλους της Αγυιάς με την ιδανική διαδρομή τρεξίματος, σε συνδυασμό με τον Ποδηλατόδρομο, το Νότιο Πάρκο, τις καλοσυντηρημένες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και το δάσος Στροφυλιάς καθιστούν την πόλη μας ιδανικό προορισμό για την προετοιμασία αθλητών, για αγώνες και σεμινάρια και είναι πλέον στο χέρι μας να την αναδείξουμε σε μητροπολιτικό αθλητικό κέντρο. Ευελπιστούμε δε ότι με την αμέριστη στήριξη του Δήμου που έχουμε θα το καταφέρουμε πολύ σύντομα».