Στη Βραζιλία η εθνική ομάδα Κωφών με δύο Πατρινούς

Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα στις 25 Απριλίου, αναχώρησε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών Κωφών, για τη Βραζιλία και την Caxias Do Sul, όπου το πρώτο 15νθημερο του Μαΐου, φιλοξενούνται οι 24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών. Στόχος της ομάδας είναι να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, δεν γνωρίζουν το επίπεδο των αντιπάλων ομάδων, του Ομίλου.

Στην αποστολή συμμετέχουν και δύο Πατρινοί ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον Σωτήρη Μικελάτο του Αχαιού Σαραβαλίου και ο Φώτης Καραπιπέρης του Αετού Πατρών. Και οι δύο αγωνίζονται εδώ και πολύ καιρό με το ποδόσφαιρο Κωφών και μάλιστα ευελπιστούν ότι η Εθνική μας θα πετύχει σπουδαία διάκριση.

Το δεύτερο μεγάλο μέρος της ελληνικής αποστολής αναχωρεί την Παρασκευή στις 29 Απριλίου (Ελευθέριος Βενιζέλος, 13:45) με τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών Κωφών, καθώς και αθλητές και αθλήτριες του καράτε, του ταεκβοντό, του τζούντο και της ποδηλασίας.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2019 και Ολυμπιονίκες του 2017, πηγαίνουν στη Βραζιλία, για να υπερασπισθούν τον τίτλο τους και να προσθέσουν ακόμη μια διάκριση στην πλούσια τροπαιοθήκη τους. Η αντίστοιχη των ανδρών, θα προσπαθήσει αυτή τη φορά να ανέβει στο βάθρο, καθώς το 2017 είχε μείνει 4η. Στις 30 Απριλίου, αναχωρούν οι αθλητές και οι αθλήτριες του τένις και της σκοποβολής.

Στις υπόλοιπες τρεις αποστολές, που αναχωρούν στις 2, 3 και 5 Μάϊου περιλαμβάνονται οι αθλητές και οι αθλήτριες της κολύμβησης, του ταεκβοντό, του στίβου, της πάλης, του πινγκ-πονγκ και του mountain bike, με την ευχή όλων να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να επιστρέψουν με διακρίσεις.