Στις 4 Μαΐου Ημερίδα για το Γυναικείο ποδόσφαιρο

Την Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 18.00, το ισντιτούτο ΑΜΙΛΛΑ, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το pelop.gr και ο PELOPONNISOS FM 104.1, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Ποδόσφαιρο γυναικών στη Δ. Ελλάδα» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣ Αχαΐας). Υποστηρικτής της ημερίδας είναι το Girl Power Academy Greece.

Η ημερίδα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού σταδίου στις 18:00. Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νεανίδων-Κορασίδων, Γιώργος Παπακώστας καλείται να μιλήσει για τις δυνατότητες ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοια ανάπτυξη. Θα αναφερθεί στην αύξηση ενδιαφέροντος που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο στην Αχαΐα για το ποδόσφαιρο γυναικών, κάτι που φαίνεται από την παρουσία τριών ομάδων της Πάτρας στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής της νέας περιόδου.

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν παράγοντες και προπονητές με εμπειρία στο ποδόσφαιρο γυναικών οι οποίοι θα αναλύσουν τα προβλήματα που έχουν διακρίνει, αλλά και την προοπτική που υπάρχει στο άθλημα.

Στόχοι του συνεδρίου:

Να παρουσιαστεί στο κοινό η ανοδική πορεία ποδοσφαίρου γυναικών στην Αχαΐα.
Να γίνει ξεκάθαρο ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει διακρίσεις και στο ποδόσφαιρο.
Να καταγραφούν τα προβλήματα του κλάδου ώστε να μπορέσει να βρεθεί και η λύση τους.
Να δοθεί κίνητρο σε ποδοσφαιρικές ομάδες της Αχαΐας να ιδρύσουν τμήματα γυναικών.

Χαιρετισμό στην Ημερίδα θα απευθύνουν ο Αντιπερειφερειάρχης Αθλητισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος.