Στον «αέρα» η σελίδα για τον Ημιμαραθώνιο «Φ. Τσιμιγκάτος»

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2022 “Φάνης Τσιμιγκάτος” μπαίνει δυναμικά στην τελική ευθεία, με το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα να κορυφώνεται με τον αγώνα να διεξάγεται στις 15 Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες αλλά και την διαδρομή του ημιμαρωθωνιο ενώ τον αέρα είναι και η σελίδα του αγώνα που περιλαμβάνει τα πάντα.

Θα είναι μια μοναδική εμπειρία από την εκκίνηση που θα γίνει με φόντο το φημισμένο φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα της Πάτρας, μέχρι τον τερματισμό.

Οι δρομείς θα τρέξουν σε μία επίπεδη ασφάλτινη κατάφυτη διαδρομή (ιδανική για επιδόσεις) δίπλα στη θάλασσα  και τις εικόνες να  εναλλάσσονται  δίνοντας άλλη διάσταση στην απόσταση και το χρόνο.

Παλιό Λιμάνι, Νέος Φάρος, Άγιος Ανδρέας η μεγαλύτερη και πιο επιβλητική εκκλησία των Βαλκανίων, Παλιά βιομηχανικά κτίρια και Διατηρητέα κτίρια των δύο προηγούμενων αιώνων υψηλής Αρχιτεκτονικής αξίας.

Μετά τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου θα κορυφωθούν και οι  πολιτιστικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης με τη μεγάλη συναυλία.

 Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση και ο συνθέτης Νίκος Μπαλής θα παρουσιάσουν τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών σε ξένο κι ελληνικό στίχο, με διαφορετικά ηχοχρώματα και με τίτλο “People have the power”, συνοδευόμενοι από τους καταξιωμένους μουσικούς

Ανδρέα Ζαφειρόπουλο στο πιάνο

Γιώργο Παπαγεωργίου στο μαντολίνο και στο μπουζούκι

Σέργιο Σοϊλέ στο φλάουτο

Γιώργο Πισπιρίγκο στα τύμπανα

Στο δεύτερο μέρος της Συναυλίας το Πατρινό μουσικό σχήμα “Μινόρε Παράπονο” θα κάνει αφιέρωμα στο μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη. 

Μετά την καλαίσθητη και λειτουργική Ιστοσελίδα που προκάλεσε αίσθηση και στην οποία μπορεί να βρει εύκολα κανείς όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον Ημιμαραθώνιο και την πόλη μας (https://patrasnighthalfmarathon.gr/), είναι έτοιμη και η σελίδα του Ημιμαραθωνίου στο Facebook και σας περιμένει να την επισκεφτείτε, να γίνετε φίλοι, να σχολιάσετε, να κάνετε like και να την διαδώσετε στους δικούς σας διαδικτυακούς φίλους» αναφέρει η δήλωση του αντιδημάρχου.