Στον «πάγο» και τα σχολικά πρωταθλήματα

Ν’ αλλάξει κάτι σημαντικά από τη μια μέρα στην άλλη θα πρέπει, για να δούμε και φέτος να διεξάγονται οι σχολικοί αγώνες σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, εξαιτίας της ιδιαίτερης κατάστασης από την πανδημία.

Στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Αχαΐας, όπως και σ’ όλες πανελλαδικά, είχε σταλεί έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές Φεβρουαρίου για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να διοργανώσουν φέτος αγώνες και οι περισσότερες απάντησαν θετικά.

Το διάστημα που μεσολάβησε δεν υπάρχει άλλη επίσημη ενημέρωση για κάτι νεότερο κι απ’ ό, τι φαίνεται πια, μάλλον οι μαθητές και οι μαθήτριες των λυκείων δεν θα πρέπει να περιμένουν κάτι καλύτερο απ’ αυτό που έγινε πέρσι.

Να αναφέρουμε πως, στην πρώτη καραντίνα του περασμένου Μάρτη σταμάτησαν στην πρώτη φάση τους οι αγώνες των ομαδικών αθλημάτων και μοριοδοτήθηκαν όσοι κι όσες συμμετείχαν σε ατομικά, μέσα από τα διασυλλογικά των ομοσπονδιών τους.

Εδώ και κάποια χρόνια άλλωστε γίνονται οι αγώνες σε τοπική και πανελλήνια φάση σε όλα τα αθλήματα μόνο για τα λύκεια, στην προσπάθεια να εξοικονομηθούν πόροι, αλλά την τελευταία διετία όλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο και δικαιολογημένα έως έναν βαθμό.