“Στοπ” στην ενοποίηση των κατηγοριών και από Αυγενάκη

Πηγή: www.goalpost.gr

Οριστικό τέλος στις ελπίδες των ομάδων της Football League για ενοποίηση της κατηγορίας με τη Super League 2.

Μετά την αρνητική απόφαση της διοργανώτριας αρχής ήρθε και η σειρά του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να κλείσει οριστικά το θέμα. Ο κύριος Αυγενάκης τοποθετήθηκε επί του θέματος από το βήμα της Βουλής απαντώντας στο αίτημα του ΜέΡΑ25 λέγοντας κατά λέξη:

«Πάμε στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Γνωρίζετε ότι χθες συνεδρίασε το επίσημο όργανο της Super League 2 – Football League; Έγινε λοιπόν συνεδρίαση κι έβγαλε κι ανακοίνωση. Ξέρετε τι λέει;

“Εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2020-21 κι απεστάλη στην ΕΠΟ προς τελική έγκριση. Το πρωτάθλημα της SL2 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες από τη Football League και κατόπιν αυτών ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε τις προτάσεις της Ένωσης που στοχεύουν στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος”.

Τι λέγαμε από την πρώτη στιγμή; Ότι είμαστε θεσμικοί. Δεν θα λειτουργήσουμε ερήμην του θεσμικού οργάνου, δηλαδή της διοργανώτριας αρχής. Πράγμα το οποίο το τηρήσαμε. Αύριο το πρωί, μένει να οριστεί η ώρα, θα γίνει συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοργανώτριας αρχής SL2 – FL για να συζητήσουμε τα θέματα κατόπιν της απόφασης που πήραν μόλις χθες. Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Λειτουργούμε θεσμικά.»

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία δεν προτίθεται να εμπλακεί στα θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τη στιγμή που η διοργανώτρια αρχή έχει αποφασίσει. Επίσης, σύμφωνα με την παραπάνω ομιλία του, επιβεβαίωσε το ραντεβού της Παρασκευής (18/09) με το προεδρείο της Super League 2 – Football League για τα νέα πρωταθλήματα, για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει σχετικά.