Στο δρόμο που χάραξαν οι Ενώσεις και η Αχαΐα

Φωτογραφία: Γιάννης Ανδρουτσόπουλος

Ήταν δεδομένο με το patragoal.gr να το αναφέρει ότι η ΕΠΣ Αχαΐας θα αποφασίσει για την αναστολή του πρωταθλήματος λόγω του μητρώου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ, Άγγελος Δανιήλ είναι μέλος στην ΕΠΟ και το σενάριο να ξεκινούσε το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας το προσεχές Σαββατοκύριακο, δεν “έπαιζε”. Το να αναλύσουμε τι έφταιξε και τι δεν έφταιξε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σήμερα, δεν οδηγεί πουθενά. Τα σωματεία διχάζονται μεταξύ τους με το οτιδήποτε αφορά το περιβόητο Μητρώο.

Προφανώς δεν είναι ενήμερος για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ο υφυπουργός μας. Μπορεί βέβαια και να είναι ενήμερος, αλλά υποχρεωμένος (προς το λιμάνι ας πούμε για παράδειγμα), να κάνει την παρέμβαση του. Επίσης οι Ενώσεις, όπως και η δική μας, το 2020 βοηθούσαν μέσω των θεσμικών της παραγόντων τα σωματεία να φτιάξουν το μητρώο τους, αλλά τώρα αναστέλλουν τα πρωταθλήματα του η μία μετά την άλλη, ως πιόνια της ΕΠΟ.

Η Γ.Σ. της ΕΠΟ είναι προγραμματισμένη για τις 30/9 οπότε η διοίκηση της Ένωσης Αχαΐας δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένο για το προσεχές Σαββατοκύριακο (24-25/9), ενώ το ίδιο θα συμβεί και την παραπάνω βδομάδα με τη Β΄ Κατηγορία.

Υ.Γ. Παράγοντες τρέξτε να καταθέσετε τα δελτία των ποδοσφαιριστών σας στην ΕΠΟ, να βγάλετε τις κάρτες των διπλωματούχων προπονητών σας. Καμία ανοχή σε όσους παίζουν με τον ιδρώτα σας και με τα χρήματά σας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΣ Αχαΐας, σε έκτακτη συνεδρίαση της σήμερα 19/09/2022, αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων της.

Η απόφαση για την αναστολή έχει ισχύ μέχρι 30/9/2022 ή μέχρι νεωτέρας και έχει ληφθεί στο πλαίσιο της εφαρμογής της υπ. αριθ. ΥΠΠΟΑ/οικ. 435525/13-09-2022 Εγκυκλίου της Γ.Γ.Α., με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας τέλεσης αθλητικής συνάντησης του άρθρου 56Δ του ν. 2725/1999 και παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.”