Στο πλευρό των παικτών η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στο πλευρό των ομάδων της Superleague 2, των παικτών και των οικογενειών τους, η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση.

Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση στέκεται με συμπαράσταση στην αποχή που κήρυξαν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Superleague 2 με αιτία την ανατροπή της προβλεπόμενης από το νόμο χρηματοδότησης τους με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη. Οι ομάδες της Superleague 2 θα λάβουν από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος, αντί για ποσό 8.500.000 ευρώ, μόλις 1.700.000 ευρώ, με τον Υφυπουργό να δηλώνει με εκβιαστικό τρόπο, ότι ή θα τα αποδεχτούν ή θα τα απωλέσουν εντελώς.

Οι ομάδες της Super League 2 έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους και τα επενδυτικά τους σχέδια με βάση την προηγούμενη νομοθεσία που τους απένειμε πολύ περισσότερα χρήματα, ενώ τις συνέπειες των δυσανάλογων μικρών ποσών που θα λάβουν σε σχέση με την συνεισφορά τους στον αθλητισμό θα επωμιστούν οι ίδιοι οι συντελεστές του αθλήματος, οι οποίοι ουδόλως ευθύνονται για τις ανατροπές της πολιτικής της Κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, για τις αστοχίες τους, το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι παίκτες, οι οικογένειές τους και οι ομάδες, που δικαίως αντιδρούν με αποχή από την συνέχιση του πρωταθλήματος, στερούμενες τους ίδιους τους όρους για την επιβίωσή τους”.