Συγχαρητήριά του ΙΟΠ στους αθλητές ΑμεΑ που διακρίθηκαν

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ι.Ο. Πατρών με ανακοίνωση τους, χαιρετίζουν την  πολύ μεγάλη επιτυχία των αθλητών ΑμεΑ του ομίλου ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ιστιοπλοϊκές εμπειρίες λίγων μηνών.

Συγχαρητήρια στους αθλητές του ομίλου και την προπονήτρια Δήμητρα Αρβανίτη που έβαλαν την πόλη της Πάτρας στο κάδρο των πόλεων με αθλητική δραστηριότητα ιστιοπλοϊας ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα την αποστολή στα σκάφη Hansa 303 με μονό πλήρωμα αποτελούσαν ο Γιώτης Καράμπελας και ο Αλέξανδρος Γαλιατσάτος, ενώ στην κατηγορία μικτού πληρώματος τα ζευγάρια Στυλιανή Τριψα, Γιώτης Καράμπελας και Νικολαος Κακαβούλας, Αριστοτέλης Κουλουμπης- Καλογεροπουλος με προπονητρια την Δημητρα Αρβανίτη.

   Στην κατηγορία του μονού πληρώματος την 1η θέση κατέλαβε ο αθλητής Ευστράτιος Αχλάτης του Sailing for all μέλος της Εθνικής Ομάδας με ισοβαθμία στην 2η θέση τον Γιωτη Καραμπελα και τον Αλεξανδρο Γαλιατσάτο (2ο και 3ο νικητή αντίστοιχα).

   Στην  κατηγορία του διπλού μικτού πληρώματος στην 1η θέση η ομάδα της εθνικής Ευστρ. Αχλάτης και Σοφία Παπαδοπούλου με 2η θέση τον Νικόλαο Κακαβούλα και Αριστοτέλη Κουλουμπή- Καλογερόπουλο του Ι.Ο.Πατρών  ακολουθούμενοι από τους Κακαλίκα -Παναγόπουλο του Ποσειδών Καλαμάτας.

 Στην 5η θέση η έτερη ομάδα του Ι.Ο.Πατρών Στυλιανή Τρίψα και Γιώτης Καράμπελας.  

   Η «31η Athens Ιnternational Sailing Week» που ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες στον Φαληρικό όρμο, αποτελεί μια μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση με την συμμετοχή 400 σκαφών από 7 χώρες, αλλά  αυτή τη φορά  στην ιστιοπλοϊκή αυτή γιορτή και για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας, στον Διεθνή αγώνα συμμετείχαν στον αγώνα και 7 σωματεία ΑμεΑ απ’ όλη τη χώρα καθώς και η αποστολή ΑμεΑ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.

      Συγκεκριμένα εκπροσωπήθηκαν οι Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, Ι.Ο. Πατρών, Ν.Ο. Καλαμάτας «ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες, Ν.Ο. Τζιτζιφιών-Καλλιθέας και το σωματείο Ιστιοπλοΐα για όλους Sailiability Hellas .

     Για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με την στήριξη του Ιταλικού  Ίδρυματος Fondazione Terzo Pilastro η υπόσχεση και το στοίχημα της Επιτροπής Ανάπτυξης ΑμεΑ και της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι το 2023 να διπλασιαστούν τα σωματεία αυτά.

    Για τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Πατρών η συμμετοχή στον αγώνα αυτό ήταν η πρωτη αποστολή σε αγώνα αθλητών ΑμεΑ της Πάτρας και η αποτίμηση μια όμορφης προσπάθειας που ξεκίνησε δέκα μήνες πριν το ταξίδι της εκμάθησης της ιστιοπλοϊας στα άτομα με ειδικές ανάγκες, με εφόδια το χαμόγελο των αθλητών ΑμεΑ, την τεχνογνωσία και καθοδήγηση των ανθρώπων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, την υποστήριξη της Super Cargo του χορηγού του ομίλου και τη συμπαράσταση του Δωρητή, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με την δωρεά του οποίου υλοποιείται το πρόγραμμα ανάπτυξης ιστιοπλοϊας ΑμεΑ στην Ελλάδα σε πέντε ομίλους και στον Ι.Ο.Πατρών

   Σημαντικό γεγονός ήταν επίσης η ζωντανή μετάδοση του αγώνα από την ομάδα Live Streaming της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία σε ένα ακόμη ιστορικό διεθνή αγώνα μετέφερε την εικόνα ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο.   

Τέλος ο Ι.Ο.Πατρών επιθυμεί να επισημάνει και να συγχαρεί την ολυμπιονίκη Σοφία Παπαδοπούλου η οποία σε αντίθεση με άλλους, συνεχίζει να προσφέρει από πολλές θέσεις και να μοιράζεται αγωνιστικά την εμπειρία και τις γνώσεις της, αγωνιζόμενη μαζί με τους αθλητές ΑμεΑ.