“Συντριβή” για τον Απόλλων Πατρών

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα ο ΠΑΟΚ, διαλύοντας με 97-60 και σφραγίζοντας την 4η θέση ενόψει Final 8 στο Κύπελλο. Π

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο 7-4 κλειδώνοντας την 4η θέση ενόψει του Final 8, ενώ ο Απόλλων υποχώρησε στο 3-8 και συνεχίζει στη μάχη της παραμονής.

Με πατημένο γκάζι στο +24 ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ζεστά και με τον Ράιλι να πετυχαίνει όλους τους πόντους στο ξεκίνημα, έκανε το 7-5, ενώ με δικό του γκολ-φάουλ στη συνέχεια έφτασε τους 10 πόντους και τη διαφορά στο 17-9. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 23-10 με buzzer-beater τρίποντο του Χαντς.

Εκτός κλίματος και ρυθμού του αγώνα έδειχνε ο Απόλλων, που είδε τους Χαντς, Σάιμπερτ και Τσιακμά να γράφουν το 35-15 στο 14’. Η ευστοχία των γηπεδούχων κρατούσε καλά (11/18διπ., 5/7τρ.) σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, με αποτέλεσμα η απόσταση να ανέβει έως τους 24 πόντους (48-24) και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 50-27.

Προσωρινά ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει με ένα 0-4 σερί του Ουίλιαμς (53-33), ωστόσο η συνέχεια ανήκε ξανά στους γηπεδούχους. Τα τρίποντα των Φράνκε και Πόλεϊ έδωσαν το έναυσμα στον ΠΑΟΚ για να στείλει τη διαφορά στο +30 (67-37), με την ομάδα του Νίκου Βετούλα να έχει εγκαταλείψει το ματς και τον Χαντς με ακόμα ένα τρίποντο να διαμορφώνει το 73-40 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 50-27, 73-40

Βετούλας: «Δεν ήρθαμε ποτέ στη Θεσσαλονίκη»

Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του ο Νίκος Βετούλας μετά την ήττα του Απόλλωνα από τον ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας πως η απόδοση της ομάδας του είναι ανάξια σχολιασμού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο προπονητής της ομάδας:

«Νομίζω το παιχνίδι είναι ανάξιο σχολιασμού όσον αφορά την απόδοση μας. Δεν ήρθαμε ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε έλλειψη χημείας, δεν κάναμε και προπόνηση λόγω τραυματισμών. Να συνέλθουμε, ήμασταν ασύνδετοι. Με τον χρόνο θα είμαστε έτοιμοι»

Για την μάχη της παραμονής στην κατηγορία: «Σίγουρα οι ομάδες που θα είναι έτοιμες θα έχουν το πλεονέκτημα».

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.