Σύγκρουση… γιγάντων στο Παρίσι

Μάθε τα πάντα για το pamestoixima

Ξεκινούν τα προημιτελικά σήμερα στο Παρίσι και το Ρολάν Γκαρός, με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται, μιας και οι δυο «δικοί μας», ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη είναι ακόμα ενεργοί στα δυο ταμπλό.

Σήμερα, ο Έλληνας άσος ρίχνεται στη μάχη κόντρα στον… αιώνιο αντίπαλό του, τον Ντάνιελ Μεντβέντεφ, ο οποίος υπερισχύει κατά πολύ (6-1) στις αναμετρήσεις τους, από τη στιγμή που έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί στα κορτ.

Τσιτσιπάς: Ολοένα και ανεβάζει την απόδοσή του ο Στέφανος στα Γαλλικά κορτ και μετά από μια έξοχη εμφάνιση στον 4ο γύρο, άφησε εκτός με 3-0 σετ τον περσινό ημι-φιναλίστ Καρένιο Μπούστα. Ο Έλληνας άσος γνωρίζει πως ο δρόμος του για τον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ στην καριέρα του δε θα είναι καθόλου εύκολος, καθώς τώρα αντιμετωπίζει τον Μεντβέντεφ (νούμερο 2 στον κόσμο), ενώ αν περάσει λογικά μπροστά του θα είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (νούμερο 6). Παρ’ όλα αυτά, φέτος ο 23χρονος άσος έχει δείξει μεγάλη βελτίωση κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας, κάτι που ανεβάζει κατά πολύ το παιχνίδι του.

Μεντβέντεφ: Δεν ήταν λίγες οι φορές από τη στιγμή που ξεκίνησε να παίζει στη χωμάτινη επιφάνεια, που ο εξαιρετικός Ντάνιελ Μεντβέντεφ «γκρίνιαζε» για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε παίζοντας εκεί. Προφανώς και δεν είναι η επιφάνεια που προτιμάει, όμως στο Ρολάν Γκαρός έχει δείξει μια ιδιαίτερη προσύλωση στο παιχνίδι του, έχοντας φτάσει στα προημιτελικά, που οι περισσότεροι γνώστες δεν περίμεναν. Μιλάμε για το νο2 του κόσμου, έναν παίκτη με τρομερά χτυπήματα και καλό σέρβις, που στη μέρα του μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε, καθώς δεν παρατάει κανέναν πόντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν είναι κρυφό πως Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ έχουν αναπτύξει μια μεγάλη κόντρα στα τελευταία 3 χρόνια και πως ο Ρώσος έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις τους. Στο χώμα ωστόσο, αυτή τη στιγμή ο Έλληνας άσος είναι το ελαφρύ φαβορί. Στοιχηματικά, πάντα, το over 1.5 κερδισμένα σετ του Μεντβέντεφ στο 1.93 αξίζει την προσοχή μας.

Όλα τα προγνωστικά στις νόμιμες στοιχηματικές με τον Άρχοντα. (*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)