Σύσκεψη παραγόντων υπό την αιγίδα του Δήμου για τα Προσφυγικά

Συνάντηση παραγόντων έγινε τη βδομάδα που διανύσαμε στην αίθουσα συσκέψεων στο Παμπελοποννησιακό στάδιο για το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών που χρόνο με το χρόνο ρημάζει.

Σε αυτή τη σύσκεψη έγιναν τοποθετήσεις απ’ όλους τους παραβρισκόμενους για την εξέλιξη των εργολαβιών κατασκευής του γηπέδου της τελευταίας 10ετίας και για την στάση που έχει κρατήσει η ΓΓΑ όλα αυτά τα χρόνια στην οποία και ανήκει.

Αυτό που αποφασίστηκε ήταν οι παρόντες να αποτελέσουν επιτροπή η οποία θα ξεκινήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο και τελικά να κατασκευαστεί.

Το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών εδώ και μια δεκαετία τώρα είναι εγκαταλελειμμένο από την πολιτεία και αν κανείς το επισκεφτεί σήμερα το λιγότερο που θα αισθανθεί είναι οργή και ερωτηματικά για το τι κάνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το γήπεδο εκτός από την ιστορική του σημασία αποτελεί σπανιότατη πανελλαδικά περίπτωση, γιατί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και να εξυπηρετήσει τις αθλητικές ανάγκες για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας:

Τον Ολυμπιακό Πατρών ο Κώστας Καλπουζάνης.

Τον Άρη Πατρών οι Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Νίκος Καμαλακίδης.

Τον ΑΠΟ Αρόη ο Βασίλης Δρούκας.

Την ΑΕΚ Πατρών ο Παναγιώτης Τζόβολος.

Το σύνδεσμο παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Πάτρας ο αντιπρόεδρος Νίκος Ιωαννίδης.

Την ΕΠΣ Αχαΐας ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος.

Τη Διοικούσα Επιτροπή δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου ο Γ. Παυλάκης.