“Σώθηκε” και βάζει τις βάσεις για το μέλλον η Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας

Στην μετριότητα κινήθηκε την φετινή χρονιά η Α.Ε. Αιγείρας/Ακράτας, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος με 18 βαθμούς. Η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας στην αρχή της σεζόν έκανε το μεγάλο “μπαμ”, καθώς απέκτησε το Νίκο Ιωάννου και τον Ανδρέα Μούτσα.

Η σεζόν για τον σύλλογο ξεκίνησε όμως άσχημα, καθώς στις πρώτες δύο αγωνιστικές γνώρισε βαριές ήττες. Την 3η αγωνιστική η Αθλητική Ένωση κέρδισε τον ΑΠΟ Αρόης με σκορ 3-1 μία νίκη που έφερε ψυχολογία στο «στρατόπεδο» του συλλόγου.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου συγκέντρωσε 11 βαθμούς έχοντας απολογισμό 3 νίκες 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Στον δεύτερο γύρο όμως ήρθαν τα προβλήματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα την 14η αγωνιστική να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία ο Χρήστος Γκρέκας.

Με αποτέλεσμα να τον διαδεχθεί ο Νίκος Ψυχογιάννης. Στο αγωνιστικό κομμάτι στο δεύτερο γύρο η πορεία της ομάδας ήταν απογοητευτική καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς.

Συνολικά οι «νεοφώτιστοι» στο φετινό πρωτάθλημα είχαν απολογισμό 5 νίκες 3 ισοπαλίες και 14 ήττες. Εντός έδρας η ομάδα μέτρησε 4-0-7 ενώ εκτός έδρας 1-3-7. Πολύ κακή ήταν η αμυντική γραμμής, καθώς δέχτηκε 48 τέρματα(2η χειρότερη άμυνα του ομίλου), ενώ στην επίθεση κατάφερε να σκοράρει μόλις 21 τέρματα.

Από πλευράς σκοραρίσματος ξεχώρισε ο Κλουκίνας, καθώς σημείωσε 6 τέρματα ενώ οι υπόλοιποι σκόρερ ήταν οι Πρέζας (3), Σακελλαρόπουλος, Καυγάς, Ιωάννου, Κυρίκος και Έξαρχος με 2 τέρματα αντίστοιχα. Ένα τέρμα σημείωσε ο Παναγόπουλος.

Καλύτερη στιγμή της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα θεωρείται η εντός έδρας νίκη κόντρα στην Νίκη Προαστείου με σκορ 2-1 για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς