Σ. Οφρυδόπουλος: «Ξάνθη και Λεβαδειακός είναι ομάδες Α’ Εθνικής»

Ο πρώην τεχνικός της Παναχαϊκής, Σωκράτης Οφρυδόπουλος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Λεβαδειακού και πανηγύρισε την νίκη με 3-0 κόντρα στα Χανιά, ενώ προχώρησε σε δηλώσεις στο «Σταρ Κεντρικής Ελλάδας» για την αναμέτρηση-τελικό της Τετάρτης με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και έπρεπε να το κερδίσουμε για να πάμε στο επόμενο, το οποίο είναι και το πιο κρίσιμο της χρονιάς. Η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός είναι δύο ομάδες που ανήκουν στη μεγάλη κατηγορία. Εμείς νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Θα προετοιμαστούμε καλά και φυσικά θα πάμε για να κερδίσουμε στην Ξάνθη».

Αμέσως μετά το τέλος του ματς της Κυριακής στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε: «Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έπρεπε να νικήσουμε για να πάμε στο επόμενο. Το επόμενο είναι και το πιο κρίσιμο της χρονιάς. Παίζαμε με μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, με έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Είχαμε προετοιμαστεί αρκετά καλά, ήμασταν επιθετικοί στην άμυνά μας, κρατήσαμε μπάλα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα και δίκαια κερδίσαμε.

Το αφήνουμε. Ήταν το εισιτήριό μας για να πάμε στην τελευταία αγωνιστική. Πάμε στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. Παίζουν δύο ομάδες που ανήκουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ο Λεβαδειακός νομίζω ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εμείς θα προετοιμαστούμε καλά και, φυσικά, θα προσπαθήσουμε και θα πάμε για να νικήσουμε στην Ξάνθη.

Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, έχουμε ποιότητα στο ρόστερ μας και ποσότητα. Δεν έχουμε προβλήματα. Να ξεκουραστούμε μία μέρα και νομίζω θα είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να τελειώσουμε την κατηγορία».

Για την πρόσληψή του ανέφερε: «Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να έρθω. Κανένας δεν θα μπορούσε να πει όχι τη δεδομένη στιγμή. Το γκρουπ, οι άνθρωποι είναι πολύ οικείοι. Κι εγώ και οι συνεργάτες μου νιώσαμε σα να είμαστε εδώ τρεις και τέσσερις μήνες. Νιώθω πολύ καλά. Ξέρω τα παιδιά, έχω συνεργαστεί και με κάποιους, έχουμε παίξει αντίπαλοι με τους περισσότερους. Όταν κάθεσαι έξω λίγο, το βλέπεις πιο ήρεμα, πιο ψυχρά, πιο αντικειμενικά. Πιστεύουμε όλοι μας πάρα πολύ σ’ αυτά τα παιδιά».

Αν συνεχίσει σε περίπτωση ανόδου, απάντησε: «Θα είναι μεγάλη μου χαρά. Οι πρώτοι που δικαιούνται και θα καρπωθούν την επιτυχία είναι οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση που κάνει τον αγώνα της εδώ και χρόνια για να ξανανέβει και το πιο μικρό λιθαράκι ανήκει σε εμάς. Θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να είμαστε γραμμένοι στην ιστορία ότι συμμετείχαμε στην άνοδο». Τέλος, σε ερώτημα τι άλλαξε στην ομάδα, απάντησε: «Η ομάδα ήταν μια χαρά. Το μόνο που αλλάξαμε ήταν το σύστημα και το αγωνιστικό μας στυλ. Να πρεσάρουμε πιο ψηλά, να έχουμε περισσότερη κατοχή, να αλλάξουμε πλευρές για να βρούμε τις λύσεις. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά».