Σ. Παπαδόπουλος: “Το ξεκίνα, σταμάτα δεν οδηγεί πουθενά”

Για όλα τα θέματα αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο προπονητής της Παναχαϊκής μετά το τέλος του αγώνα αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα τους και τη νίκη αλλά και τη γενικότερη στάση τους με όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν προκύψει είτε αυτά αφορούν τα προβλήματα της ομάδας, είτε σε συνολικό επίπεδο τη Λίγκα.

Μεταξύ άλλων στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε:

“Σήμερα ήταν το πρώτο ματς για εμάς που παίζουμε μετά από 40 μέρες και θέλω να πω συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ελπίζω να τελειώσει αυτή η ιστορία με τα ατυχήματα. Είναι άδικο να φεύγουν τόσες ζωές σε τέτοια νεαρή ηλικία. Στα του αγώνα, ήταν ένα ματς κομβικό, καλό, δυνατό με ρυθμό. Έχουμε μαζέψει 30 βαθμούς στο φινάλε του πρώτου γύρου. 30 παλικαρίσιους βαθμούς, κρυστάλλινους μέσα στο γήπεδο. ,Με πολλές ώρες προπονήσεων. Πολλές θυσίες από τους παίκτες και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Για να είμαι ειλικρινής πριν το παιχνίδι δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε.

Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός δουλεύει σε άλλο επίπεδο, ξέρω πόσο σύγχρονα δουλεύουν. Και εμείς δουλεύουμε έτσι, αλλά βάλτε στο μυαλό σας ότι εκτός της διακοπής του πρωταθλήματος είχαμε να διαχειριστούμε και άλλες 17 μέρες που δεν κάναμε προπόνηση λόγω αποχής των παικτών. Για όλες τις ομάδες αυτή η επιστροφή είναι δύσκολη, αλλά αν κάποιος συγκρίνει το ματς Καλαμάτα – Κηφισιά και επιλέξει τι θα δει, τότε θα έβλεπε σίγουρα το δικό μας παιχνίδι και μπράβο στον Ολυμπιακό για την προσέγγιση που είχε στο ματς. Έχουμε πεθάνει μέσα στο γήπεδο, είμαστε στη 2η θέση. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Οι παίκτες αυτοί είναι ότι καλύτερο είχα στην καριέρα μου. Μέσα από τα προβλήματα μας βγαίνουμε πιο δυνατοί. Ο κόσμος για Σάββατο ήταν αρκετός και τον ευχαριστούμε για τη βοήθεια και τη στήριξη. Όταν είσαι στη 2η θέση κυνηγάς την 1η. Αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα διεκδικήσουμε. Αν μας αφήσουν θα κυνηγήσουμε. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Πρέπει όμως να λύσουμε και τα δικά μας προβλήματα”.

Ο έμπειρος τεχνικός εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά συμπλήρωσε:

“Νομίζω ότι η αποχή από τις προπονήσεις φάνηκε στο τέλος των δύο ημιχρόνων. Αν ήμασταν όπως πριν 40 μέρες με όλο το σεβασμό στον Ολυμπιακό που έπαιζε σωστό ποδόσφαιρο, θα βρίσκαμε χώρους να βάλουμε περισσότερα γκολ. Νομίζω δεν είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό λόγο της αποχής μας. Έχω βιώσει πολλές δύσκολες καταστάσεις στην πορεία μου. Πιο δύσκολες και από αυτές στην Παναχαϊκή. Στο τέλος πρέπει πάντα μέσα από τα προβλήματα να γιγαντώνεσαι. Θα πρέπει η Παναχαϊκή να βρει λύση. Παίζουμε με ψυχή και πάθος και εκτός από αυτά παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Σας το λέω ευθέως ότι από τη στιγμή που επέλεξα να είμαι εδώ πρέπει να κρατάει τις ισορροπίες. Πρέπει να βοηθήσω το καράβι να πηγαίνει σε ήσυχα νερά.

Αν το αφήσω και εγώ θα βουλιάξει. Το μέγεθος της Παναχαϊκής με έχει κρατήσει εδώ, αν ήταν άλλη ομάδα θα είχε φύγει. Αλλά εκτός από τα δικά μας θέματα σαν ομάδα, το τοπίο είναι θολό γενικά. Δεν γίνεται να μη γνωρίζουμε πότε και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πότε θα παίξουμε εμβόλιμες, πότε το ένα πότε το άλλο. Υπάρχει κόσμος που είναι άρρωστος με τις ομάδες του και περιμένει κάθε Σαββατοκύριακο να πάει γήπεδο. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες στην κατηγορία εκτός από τη δική μας. Δε θέλω να πω άλλα, γιατί αν αρχίσω θα απασφαλίσω… Πρέπει να βρεθεί λύση και στην Παναχαϊκή και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Παναχαϊκή είναι μεγάλη ομάδα δε θα χαθεί. Αν πάρουν την απόφαση την επόμενη εβδομάδα να σταματήσουν το πρωτάθλημα καλύτερα να το κάνουν οριστικά. Το ξεκίνα, σταμάτα, ξεκίνα, σταμάτα δεν οδηγεί πουθενά”.