Τα έδωσε όλα η Κατερίνα Στεφανίδη, 5η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Εκτός μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον έμεινε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία, πάντως, έκανε μια εκπληκτική προσπάθεια στον συγκλονιστικό τελικό του επί κοντώ -που πήγε, εντέλει, πολύ ψηλά!

Με βάση τις επιδόσεις της φετινής χρονιάς, αλλά και όσα είδαμε στον προκριματικό, περιμέναμε, ενδεχομένως, χαμηλότερες επιδόσεις, αλλά οι Αμερικανίδες Ναζότ και Μόρις, που κατέκτησαν το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα, όπως και η Αυστραλή Κένεντι, που πήρε το χάλκινο, έκαναν φοβερό αγώνα!

H Στεφανίδη πέρασε με χαρακτηριστική άνεση τα 4,45 μέτρα, αλλά και τα 4,60 μέτρα, στο επόμενο άλμα, ωστόσο, στα 4,70 μέτρα, όπου έγινε το πρώτο μεγάλο ξεσκαρτάρισμα για το ποιες αθλήτριες θα διεκδικήσουν μετάλλιο, απέτυχε δύο φορές. Τότε απέδειξε πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι!

Κάτω από τεράστια πίεση και μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε το ύψος με την τρίτη προσπάθειά της και μάλιστα, πολύ άνετα αυτήν τη φορά, κάνοντας φετινό ρεκόρ και συνεχίζοντας! Από εκεί και πέρα, όμως, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα.

Πέρασε κάτω από τον πήχη στην πρώτη της προσπάθεια στα 4,80 μέτρα και αφού θα ήταν ούτως ή άλλως στην 5η θέση, άφησε το ύψος για τα 4,85 μέτρα, προκειμένου να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Όμως, το συγκεκριμένο ύψος αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη Στεφανίδη, που έμεινε, τελικά, στην 5η θέση και στρέφει, πλέον, την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, τον Αύγουστο.