Τα δύο σχέδια που εξετάζει η ΕΠΟ για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Eλλάδας

Στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ συζητήθηκε ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, με την επιτροπή των διοργανώσεων να καταθέτει δύο εναλλακτικά σχέδια. Ένα από τα καίρια ζητήματα ήταν αν θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Super League 2, εφόσον το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει.

Υπάρχουν λοιπόν δύο εναλλακτικά πλάνα. Στο πρώτο συμπεριλαμβάνονται οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας μαζί με αυτές της Super League Interwetten, αν το πρωτάθλημα της Super League 2 ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο.

Στο δεύτερο πλάνο, θα συμμετάσχουν μόνο οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας, αν κριθεί ότι οι ομάδες της Super League 2 δεν μπορούν να αγωνιστούν, ανάλογα τα μέτρα που θα ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού ορίζεται η 22/05/2021. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lock down έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης, το πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2 και το δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση, με βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων.

Αποφασίστηκε η ισομερής κατανομή του αναπτυξιακού προγράμματος solidarity της UEFA αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις ΠΑΕ της Super League 1, οι οποίες θα εισπράξουν από 333.110,46 ευρώ η καθεμία”.