Τα νέα διαιτητικά «όργια» επιβεβαιώνουν ότι είναι απροστάτευτη!

Όταν ένα παιχνίδι δεν μπορείς να το κερδίσεις, τουλάχιστον μην το χάνεις. Η Παναχαϊκή με ένα αχρείαστο φάουλ του Σταμόπουλου στο φινάλε σε ασυνεννοησία με Μπρους έδωσε την ευκαιρία στον Ιωνικό να πάρει τη νίκη με αυτό τον τρόπο σε ένα ματς που το «Χ» θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Ναι, η Παναχαϊκή δεν εντυπωσίασε σε ακόμα ένα εντός έδρας ματς με την εμφάνισή της, αλλά δεν κινδύνεψε κιόλας. Ευκαιρίες πολλές δεν υπήρχαν, δύο για κάθε ομάδα, ήταν ένα κλασσικό ντέρμπι Β΄ Εθνικής που θα κρινόταν στο γκολ, όπως και κρίθηκε.

Βέβαια όλα αυτά έγιναν για ακόμα μια φορά φέτος με τις ευλογίες της διαιτησίας. Το είδαμε και στην πρεμιέρα με τα Τρίκαλα στη φάση του Κουσκουνά, αλλά και την προηγούμενη στη Λάρισα (ασχέτως αν δεν στοίχισε στην ομάδα με την αποβολή Λαρέα και το πέναλτι).

Στο σημερινό ματς πολλά κρίθηκαν στο 77ο λεπτό όταν Aποστολόπουλος και Ομάρ είχαν μία αψιμαχία για ένα φάουλ, με τον Κενυάτη μπακ του Ιωνικού να «κολλάει» κεφάλι με κεφάλι και έπειτα να πέφτει κάτω, κάνοντας θέατρο. Κουβαλούσε ήδη μία κίτρινη κάρτα και δεν αποβλήθηκε από τον κύριο Μπαΐλη, ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα μόνο στον παίκτη της Παναχαϊκής.

Ο αντιπαθέστατος Μπαΐλης λίγο αργότερα «δυναμίτισε» το κλίμα και γι΄ αυτό υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή, με τον Ομάρ και πάλι ως αρνητικό πρωταγωνιστή. Ο πρώην παίκτης του Παναιγιαλείου, που είχε βγει ξεκάθαρα εκτός εαυτού, αγκάλιαζε και δεν άφηνε τον Τσερούτι να εκτελέσει ένα πλάγιο στο κέντρο του γηπέδου, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη αντεπίθεση της Παναχαϊκής. Αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με συνέπεια οι πάγκοι των δύο ομάδων να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και το ματς να διακοπεί για τουλάχιστον πέντε-έξι λεπτά. Επίσης, όπως φαίνεται στην κάμερα προσπάθησε να «ρίξει κουτουλιά» και στον Μουστακόπουλο.

Το περιβόητο πλάγιο τελικά εκτελέστηκε στο 85’, με τον Ομάρ να την γλιτώνει για δεύτερη φορά και να μην αποβάλλεται. Έτσι, η ομάδα της Νίκαιας παρέμεινε με 11 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα, γεγονός που έπαιξε ρόλο για το διπλό των «κυανόλευκων», όπως αποδείχθηκε στο τέλος. Και αυτό γιατί ο Ομάρ σκόραρε το «χρυσό» γκολ για τον Ιωνικό.

Η διαιτησία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Η ομάδα για ακόμα ένα ματς φάνηκε απροστάτευτη και θυμίζουμε δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος. Δεν τελείωσε κάτι, αλλά πρέπει να αφυπνιστούν οι ιθύνοντες όσο είναι νωρίς και η ομάδα είναι κοντά στο στόχο της. Ειδάλλως, καλό καλοκαίρι.