Τα σωματεία της δύναμης της EΠΣ Αχαΐας που θα λάβουν την κρατική επιχορήγηση

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για την εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο.

Μέχρι σήμερα όπως σας έχει ενημερώσει το patragoal.gr αιτήσεις σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Γ.Γ.Α έχουν καταθέσει οι εξής ομάδες: Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Αστέρας Τσουκαλείκων, Νίκη Προαστείου, Πήγασος Μπεγουλακίου, Α.Ε. Πάτρα 2005, Αετός Πατρών, Άνω Καστρίτσι, Αχαιός Σαραβαλίου, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Δαβουρλής Κ΄92, ΑΠΟ Αρόης, Δίας, Αετός Ρίου, Αναγέννηση Ψαθοπύργου, Αχιλλέας Καμαρών, Απόλλων Συνοικισμού, Πετεινοί, Αχαϊκός, Πείρος Ισώματος, Σταροχώρι, Αστέρας Τέμενης, Ολυμπιακός Πατρών, Δάφνη Πατρών, Άβυθος, Φαραϊκός, Πανιώνιος/Αχιλλέας, Απόλλων Εγλυκάδας, Καμίνια, Φλόγα Κάτω Καστριτσίου, Α.Ε. Αιγίου, ΠΑΟΚ Πάτρας, Ροϊτικα, ΑΕΚ Πατρών, Ποσειδών Πατρών, Λύκοι Διακοπτού, Μίλων, Αίολος Αγυιάς, Θύελλα Αιγείρας, Α.Ε. Αρόης.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης όλα τα σωματεία που θα καταθέσουν ολοκληρωμένες αιτήσεις θα λάβουν την κρατική επιχορήγηση. Με τα μέχρι σήμερα λοιπόν δεδομένα οι ομάδες της Αχαΐας που προαναφέραμε θα λάβουν το ποσό των 2.500 ευρώ. Βέβαια είναι αρκετά σωματεία που μόλις ολοκληρώσουν την αίτηση τους θα συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα που και όλοι αναμένουν έγκριση (πατήστε εδώ να δείτε στις σχετικές λίστες της Γ.Γ.Α, οι οποίες ανανεώνονται μέρα με τη μέρα συνεχώς).

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση για τις νέες προθεσμίες:

«Λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού της πανδημίας, τα οποία ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ισχύουν πανελλαδικά όλο τον Νοέμβριο, επιβάλλεται να τροποποιηθούν αναλόγως και οι τρέχουσες προθεσμίες θεραπείας και ολοκλήρωσης των αιτήσεων εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

Έτσι, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020, αντί της 30ης Νοεμβρίου 2020, ως η προθεσμία θεραπείας επί των παρατηρήσεων στις αιτήσεις των σωματείων, των οποίων ο έλεγχος ολοκληρώθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, αντί της 30ης Νοεμβρίου 2020, παρατείνεται και η προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων των σωματείων εκείνων που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Προθεσμία θεραπείας επί τυχόν παρατηρήσεων στις αιτήσεις τους θα έχουν τα συγκεκριμένα σωματεία έως τις 22 Ιανουαρίου 2021».