Τα τηλεοπτικά της Εθνικής φέρνουν χρήμα στην ΕΠΣ Αχαΐας

Η διοίκηση της ΕΠΟ έχει λαμβάνειν 12 εκατ. ευρώ από την UEFA από τα τηλεοπτικά της Εθνικής και από αυτά προτίθεται να δώσει χρήματα στις ΕΠΣ.

Αυτό επισημοποιήθηκε σήμερα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Συγκεκριμένα η ΕΠΟ μετά από συζητήσεις με την UEFA προχώρησε σε επίλυση της διαδικασίας απόδοσης των οφειλών της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας προς την ελληνική Ομοσπονδία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Εθνικής Ομάδας.

Από τα πρώτα 3 εκατ. ευρώ που ήδη πήρε ως γνωστόν έδωσε 10.000 ευρώ στις Ενώσεις (από 10.000 ευρώ σε κάθε μία ΕΠΣ).

Στη συνέχεια την 1η Οκτωβρίου πρόκειται να πάρει άλλα 3 εκατ. ευρώ, στις 15 Νοεμβρίου άλλα 3 και στις 5 Γενάρη ακόμα 3 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο δηλαδή 12 εκατ. ευρώ. Η ΕΠΟ έκανε γνωστό πως θα συνεχίζει να δίνει 10.000 ευρώ ανά Ένωση μετά από κάθε καταβολή δόσης.

Άρα η ΕΠΣ Αχαΐας θα έχει λάβει 40.000 ευρώ ως τις αρχές του 2023. Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA θα πρέπει να είναι έναντι δράσεων. Μέσα στις δράσεις περιλαμβάνονται και λειτουργικά έξοδα και έτσι οι ΕΠΣ θα πρέπει να στείλουν σχετικά ενημερωτικά έγγραφα. Και το σημαντικότερο να ελαφρυνθούν οικονομικά τα σωματεία με δωρεάν διαιτησίες, γιατρούς και βελτιώσεις στα ήδη υπάρχοντα ενωσιακά γήπεδα.